SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ahmet Davutoğlu "AK Parti bitiyor" dedi, nedenini böyle açıkladı

Ahmet Davutoğlu "AK Parti bitiyor" dedi, nedenini böyle açıkladı

18 Temmuz 2020 Cumartesi - 11:31




Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Tayyip bey bile isteye AK Parti ile kendi şahsi hayatını özdeşleştirdi. Bir fani ile özdeşleşen hareketler o faniyle birlikte biter ve yenilenme şansı kalmaz" dedi.





Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kanal 42’de İzdüşüm programının konuğu oldu.

AKP ile ortak bir noktalarının olmadığını belirten Davutoğlu, iktidar partisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumu nedeniyle bitme evresinde olduğunu savundu.

Ahmet Davutoğlu’nun yaptığı açıklamalardan bazı kısımlar şöyle:

"HALKIN 3 TALEBİ VAR"

Popülist otoriter yönetimlerin olduğu ülkeler, KOVID-19 salgınıyla mücadelede başarısız oldu. Devlete güvenin yüksek olduğu yerlerde salgın daha kolay atlatıldı. Bazı ülkeler korku esaslı yönetilecek bazıları güven esaslı.


Halkın üç talebi var: Korku ortamı bitsin, ekonomi düzelsin, yolsuzluklar sona ersin
Parti yöneticilerimiz üçer dörder kişilik heyetler halinde tüm Türkiye’yi gezdi. Halkın üç talebi var. Bir bu korku ortamını kaldırın, iki ekonomiyi düzeltin, üç yolsuzlukları engelleyin.

Bugünkü iktidar Türkiye’yi dünyaya kapatmaya çalışıyor. Çin de kapatmaya çalışıyor. Bugünkü iktidarın akıl hocaları Çin’i model gösteriyor.

"BAŞBAKANKEN ÖNÜMDE EL PENÇE DURUYORLARDI"

Başbakanken, Hasan bey vefat ettiği zaman Akit’e gittiğimde önümde el pençe divan duranlar, o programda nezaket sınırlarını aştı. Bana ne el pençe divan durun ne de makamım yok diye terbiye sınırlarını aşın.

Önce adam bulup parti kuramazlar dediler. 153 yiğit insanla kurduk. Sonra tamam kurdular ama örgütlenecek adam bulamazlar dediler. 63 ilde örgütlendik ve tüm baskılara rağmen örgütlendik.


"PELİKAN, FETÖ'NÜN DEVAMIDIR"

Elitler, menfaatçiler, rantiyeciler, tepedekiler bizi dışlayabilirler ama halk neyin mücadelesini verdiğimizi biliyorlar. Sosyal medyada bot hesaplarla şahsiyet katliamı yapıyorlar. Pelikan, FETÖ’nün devamıdır.

Bizim adımızı bir yerlere yazmışlar, yazsınlar… Şeytan’ın defterinde adı olmayanın Rahman’ın defterinde adı olmaz.

Biz kimseye kayıtsız şartsız itaatle mesul değiliz. Heybemizde ne varsa ortaya koyacağız.

"AK PARTİ İLE GELECEK PARTİSİ'NİN ORTAK YANI YOK"


AK Parti’nin yönetim anlayışıyla, yönetici kadrosuyla, AK Parti’nin bugünkü felsefesiyle Gelecek Partisi’nin ortak hiçbir yönü yoktur. Yepyeni bir vizyonla geliyoruz.

Tayyip bey bile isteye AK Parti ile kendi şahsi hayatını özdeşleştirdi. Bir fani ile özdeşleşen hareketler o faniyle birlikte biter ve yenilenme şansı kalmaz.

DOĞU PERİNÇEK'E TEPKİ

28 Şubat’ın o arkaik, Mao’cu kafası Türkiye’yi idare ettiğini söylüyor. Bunun hesabını kim soracak? AK Parti’ye oy veren o 28 Şubat mağduru kitlelerin hesabını sormaya geliyor Gelecek Partisi.  

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap