SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Ağbaba: Savaşa gerek yok, gazı kessinler, 3 günde teslim oluruz

Ağbaba: Savaşa gerek yok, gazı kessinler, 3 günde teslim oluruz

24 Ocak 2022 Pazartesi - 16:31




CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba, enflasyon rakamlarını eleştirdi ve "Savaşa gerek yok, gazı kessinler, 3 günde teslim oluruz. İhracata dayalı büyüme diyen siz değil misiniz?" dedi.





CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, CHP Malatya İl Başkanlığı'nda gerçekleştirdiği basın toplantısında gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"TÜİK çok makyajlamazsa yüzde 50’yi aşan enflasyon göreceğiz" ifadelerini kullanan Ağbaba, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Türkiye geçmiş dönemde yaşamadığımız olayları yaşıyor. Hastaneler tıkanmış durumda, randevu alınamıyor. Yağ ve ucuz ekmek kuyrukları var. Bir fırıncı “veresiye yoktur” diye tabela asmış. Askıda ekmeği de 7 tane kalmış. Bu iktidar insanları ekmeğe muhtaç duruma getirdi. İlk kez bunların döneminde bayat ekmek kuyruğu oldu. Akşam geç saatlerde fakir fukara ekmek almaya gidiyor. Yine insanlar akşamları pazarda sebze almaya gidiyor. Kuyruk dediler, 40 yıl sonra tekrar kuyruklar başladı. O dönemlerde insanlarda para vardı, ürün yoktu; bugün ürün var, para yok. Zam gelmeyen hiçbir şey kalmadı. Yeni bir Maliye Bakanı var, “Merkez Bankasının politika faizini önemsizleştirdik” diyor. Buna mantıklı bir yanıt vermek mümkün değil. O zaman sıfır ya da yüz yap. Bugün de çıkmış “enflasyonu tek haneye indireceğiz” diyor. Şubat ayı enflasyonu Ocak’ta yapılan zamlar nedeniyle 5 ila 7 oranında artmış durumda. TÜİK çok makyajlamazsa yüzde 50’yi aşan enflasyon göreceğiz. Bırakın çift haneleri, üç haneli enflasyonlar göreceğiz. Şu an baharı yaşıyoruz.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap