SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Adalet Partisi ve Doğru Parti birleşme kararı aldı

Adalet Partisi ve Doğru Parti birleşme kararı aldı

21 Haziran 2023 Çarşamba - 15:42




Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz ve Doğru Parti Genel Başkanı Rıfat Serdaroğlu, bugün, Adalet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelerek partilerini tek çatı altında birleştirme kararı aldı





Adalet Partisi Genel Başkanı Dr. Vecdet Öz ve Doğru Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, bugün, Adalet Partisi Genel Merkezi’nde bir araya gelerek partilerini tek çatı altında birleştirme kararı aldıklarını açıkladılar. Öz, birleşme kararını, "Merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi yapmayı bugün kararlaştırmış bulunuyoruz" sözleriyle ifade etti.

Doğru Parti bugün, Adalet Partisi Genel Merkezi’ne ziyarette bulundu. Ziyarette genel başkanlar, Dr. Vecdet Öz ve Rıfat Serdaroğlu bir araya geldi. İkilinin görüşmesinin ardından basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, Adalet Partisi lideri Öz, “Doğru Parti ile Adalet Partisi’ni önümüzdeki süreç içerisinde tek çatı altında toplayıp tek bir parti olmayı ve merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi yapmayı bugün kararlaştırmış bulunuyoruz” dedi.

MERKEZ SAĞI BİRLEŞTİRECEK İLK HAMLEYİ YAPTIK

Adalet Partisi lideri Vecdet Öz’ün açıklaması şöyle:

“Bugün burada Sayın Bakanım ve hazirunla birlikte olma sebebimiz, bir niyeti ortaya koymaktı. Bu niyeti bugün ortaya koymuş bulunuyoruz. Doğru Parti ile Adalet Partisi’ni önümüzdeki süreç içerisinde tek çatı altında toplayıp tek bir parti olmayı ve merkez sağı birleştirecek ilk hamleyi yapmayı bugün kararlaştırmış bulunuyoruz. Bu ülkeyi bizler de yönettik, 77 sene dile kolay çok uzun bir süredir. Cumhuriyet tarihinin en önemli bölümünü bizim bu misyonumuz yönetim hizmeti vermek suretiyle bu noktalara gelmişler ama son 21 senedir Adalet ve Kalkınma Partisi, 1980 sonrası gelişen hadiseler neticesinde 2002 senesinde amiyane tabirle çalmış olduğu iktidarla Türkiye’yi bu hale getirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti, hiç böyle rezalet bir dönem yaşamamıştı. Bu 21 yıl kabustur, bir korku tünelidir.


“SEÇMENİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”

Biz bu ülkeyi bu şekilde bırakamayız. Bu süreç devam edecektir. İki parti de komisyonlarını oluşturmak suretiyle bu birlikteliği tesis etmek üzere bu tren artık yola çıkmıştır ve Türkiye’nin dört bir yanına, kılcal damarlarına kadar yayılacaktır. Biz seçmenimizi geri istiyoruz. Bizler milliyetçi, muhafazakâr, merkez sağ partileriz. Atatürk çizgisinde siyaset yapan, devletin kodlarına sahip çıkan, Kurtuluş Harbi’nin yapılma sebeplerine sık sıkıya bağlı partileriz.”

OYLARIMIZI GERİ ALACAĞIZ

Doğru Parti lideri Rifat Serdaroğlu ise şunları söyledi:

“Biz Adalet Partisi’nin içinden gelen insanlarız. Adalet Partisi Türkiye tarihine, Türk milletine çok büyük hizmetler etmiş, fevkalade doğru, düzgün devlet adamlarının olduğu bir siyasi kuruluştu, inşallah onu tekrar o hale getireceğiz. Adalet Partisi’nin yaptığı hizmetleri Türkiye’nin sathından çekin, alın; Türkiye bir çöl gibi kalır orta yerde. Bütün hizmetler bu dönemde gelmiştir. Rahmetli Demirel derdi ki, ‘Arazime gecekondu yaptırmam.’ Bizim dayandığımız taban Türkiye’nin çimentosudur, yüzde 70-75’idir Türkiye’nin. Bu insanlar mütedeyyin insanlardır büyük çoğunluğu ama ibadetini, inancını Allah’ın rızasını kazanmak için yaparlar, ihale takip etmek için, yol bulmak için asla yapmazlar. Bu insanların büyük çoğunluğu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin daha doğrusu Erdoğan’ın, Mehmet Ağar ve Erkan Mumcu ile beraber merkez sağı parçalamasından sonra Adalet ve Kalkınma Partisi’ne gittiler. Şimdi bunları tek tek alacağız. Türkiye’nin en ücra köyüne kadar gideceğiz, oylarımızı geri alacağız ve Türkiye’de hizmet kervanını yeniden yürüteceğiz hep beraber.”


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap