SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdüllatif Şener'den Erdoğan çıkışı: Vatandaşın acısıyla dalga geçiyor

Abdüllatif Şener'den Erdoğan çıkışı: Vatandaşın acısıyla dalga geçiyor

23 Şubat 2022 Çarşamba - 09:38




Eski Maliye Bakanı, CHP’li Abdüllatif Şener’den Erdoğan’a “Aynı gemideyiz” yanıtı: Sen vatandaşı ezen politikaları uygulayansın!





Eski Maliye Bakanı, CHP Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın “Aynı gemideyiz yükü beraber taşıyacağız” ifadesine, “Sen vatandaşı ezen politikaları uygulayansın, bu politikalarından ezilen de vatandaşın kendisidir, ezenle ezilen aynı gemide olur mu? Siz aynı sınıftan bile değilsiniz, sınıflarınız bile ayrı” diyerek yanıt verdi.

Şener, vatandaşın hâlâ bir numaralı sorunu olarak duran elektrikteki yüksek fiyatlandırmanın sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi. “Elektrik faturalarındaki fahiş artışın bir numaralı mutlak sorumlusu iktidarın kendisidir. Bunun çözümünü bulmak da iktidarın görevidir” diyen Şener, “Fiyatlar niye artıyor, önemli hadise o zaten. Elektrik Üretim A.Ş.'de, elektriğin üretildiği yerden çıkış fiyatı 32 kuruş, elektriği bu fiyattan veriyor ama ortaya özelleştirmeyle çıkan şirketler spot piyasadan daha pahalı fiyata; 150 kuruştan alıyor. Şimdi, 32 kuruştan elektriği üretip verirken, diğer üreticiler neden 150 kuruştan veriyorlar, burada bir numaralı sorumluluk hükümettedir. Bu elektrik üretimini ve piyasayı nasıl düzenlemiştir?” sorusunu sordu.

VATANDAŞIN ACISIYLA DALGA GEÇİYOR

Şener, Erdoğan’ın “Aynı gemideyiz, yükü de beraber taşıyacağız” ifadesine karşılık:

“Bu cümle vatandaşın acısıyla dalga geçmek demektir, böyle bir şey yok. Bir kere nerede aynı gemidesiniz? Sen sarayda yaşıyorsun, 1100 tane odan var, 13 tane özel VIP uçan sarayın var, yazlık sarayın var, kışlık sarayın var, evinin sarayının masrafları için 1 lira ödemiyorsun, böyle birinin ‘hepimiz aynı gemideyiz, sizin durumunuz neyse benim durumum aynı’ anlamına gelecek bir şey söylemesi mümkün değil. Sen vatandaşı ezen politikaları uygulayansın, bu politikalarından ezilen de vatandaşın kendisidir, ezenle ezilen aynı gemide olur mu? Siz aynı sınıftan bile değilsiniz, sınıflarınız bile ayrı.” ifadelerini kullandı.


Şener, uluslararası kredi değerlendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye'nin kredi notunu ‘BB-‘den ‘B+'ya; Türk Telekom, Şişecam gibi şirketlerin de notunu düşürmesinin ardından Erdoğan’ın “Türkiye ekonomide tarihinin en güçlü dönemine girmektedir” sözlerini şöyle değerlendirdi:

“Sayın Erdoğan vatandaşın acısıyla alay etmeye devam ediyor.  1929 dünya krizini bir tarafa çekin, cumhuriyet tarihi boyunca bu ülke böylesine derin ve kapsamlı, bu kadar uzun süreli bir krizi hiç yaşamamıştır, hiç. 2018'in Ağustos'undan beri memleket krizde, vatandaş cayır cayır yanıyor. Hiç bu kadar derin, yaygın, herkesi mahveden bir ekonomik kriz hiç yaşanmadı.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap