SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdüllatif Şener Erdoğan'ı topa tuttu: Yağmacı bir lider...

Abdüllatif Şener Erdoğan'ı topa tuttu: Yağmacı bir lider...

14 Ekim 2021 Perşembe - 14:47




CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başında olduğu AKP'nin politikalarını 'yağmacı' olarak niteledi.





CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, Halk TV'de katıldığı programda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kamudan birden fazla maaş alan bürokratlara müsaade etmesine tepki gösterdi.

AKP'nin yandaşları için bir yağma düzeni kurduğunu ifade eden Şener, "Dünyanın hiçbir yerinden örneği yok. Bir kamu görevlisinin üç yerde, beş yerden, sekiz yerden maaş aldığına dair bir örneği yoktur. 41 yerden yönetim kurulu üyeliği olur mu? Bir kamu görevlisinin maaşı, 1 buçuk milyon, 2 milyon, 2 buçuk milyon dolara geliyor. Dünyanın hiçbir yerinden böyle bir şey yok. Sekiz-on yerden belki kırk bir yerden maaş almasına göz yuman bakanıydı, cumhurbaşkanıydı buna neden müsaade ediyor? Demek ki kendi gelirleri de bunlardan çok daha fazla, bunlarla kıyaslanmayacak kadar fazla" dedi.

"YAĞMACI BİR DÜZEN KURDU"

Kamudan birden fazla maaş olan bürokratlar için bir düzenleme yapılmamasını sert dille eleştiren Şener, "Bir genelge çıkarıp 'birden fazla maaş alınmaz' demeleri gerekiyor. Neden demiyor? Alttakiler için bunu demiyorsa kendisi de kamu parasını düzgün kullanmıyor demektir. Bir yağma düzeni kurmuşlar, o yağma düzeni üzerine saltanatlarına devam ediyorlar, keyifleri yerlerinde" diye konuştu.

1000 TL'LİK ALIŞVERİŞE TEPKİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tarım Kredi Kooperatif marketinden yaptığı 1002 TL'lik alışverişe de sert şekilde tepki gösteren Şener, "Gitti alışveriş yaptı. Et ve yağ gibi pahalı olan reyonlarda da dolaşmıyor. Sonra yaptığı alışverişe 1000 TL veriyor sonra 'ucuzmuş' diyor. Ben kendimi düşünüyorum, 1000 lira alışveriş yapsam 'eyvah' derim, bu ne korkunç hesaptır deriz" ifadelerini kullandı.

Beğendim
1
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap