SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdüllatif Şener canlı yayında sır perdesini açtı! Erdoğan ile Soros yıllar önce baş başa ne görüştü

Abdüllatif Şener canlı yayında sır perdesini açtı! Erdoğan ile Soros yıllar önce baş başa ne görüştü

31 Ekim 2021 Pazar - 11:01




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Soros yıllar önce ne görüştü. AK Parti'nin kurucu isimlerinden Abdüllatif Şener canlı yayında sır perdesini açtı.





Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan dün akşam katıldığı bir programda  'Soros'la birden fazla görüşme oldu' açıklaması geldi. Halk TV'de, 'Türkiye Nereye programı'na katılan Eski AK Parti kurucularından, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener 'Siz o görüşmeleri hatırlıyor musun?' sorusuna şu yanıtı verdi;

"Şimdi ilk görüşmede sanırım başbakanlıkta yapılan görüşmede ben vardım, Erdoğan, Ali Babacan ve Kemal Unakıtan vardı. Bana kısa bir süre önce söyledi. Yarım saat, 1 saat önde haber olmuştum. Kapıdan içeri girerken 'Soros'la ilgili olacak'ı ile ilgili fısıltılar vardı. Anladık. Toplantı odası benim odama bitişti. Ben 2003'ün başları sanıyordum, sanki başka bir tarih vermiş ya da buraya intikal eden tarih farklı olabilir. Çoklu süren bir toplantı olmadığını hatılıyorum..

Soros'la ilk defa bir araya gelmiyor

Bundan öncede bir araya geldiğini biliyorum. 'One minute' öncesi. Bu başbakanlıkta olanın 2005 olma ihtimali var. 2002 'deki Davos'taki olabilir. Ben tarih tutmadığım için tarihleri karıştırmış olabilirim.


Ne konuşuldu?

Ben Soros diye gelmedim. 'Toplantı var' dediler ben geldim. Ne konuşuldu derseniz? İçerde de hiçbir şey konuşulmadı. Somut hiçbir şey yok. O dönemde Avrupa Birliği süreci vardı. Türkiye AK Parti iktidarıyla ilgili yeni bir hava verilmeye çalışıyordu. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü... Zaten Sorus'un vakfı var Açık Toplum vakfı. Oda AK Parti'den önce kurulan bir vakıftır. O vakıf vasıtasıyla da İnsan hakları demokrasi vurgusu yapan kuruluşlara bu vakıf yardım ediyor. Zaten Soros'un çalışmaları önceden başlamış.

Bu fotoğraf 2002. Başbakan olmadan önce böyle bir toplantı yapıldığını hatırlamıyorum. Erdoğan hep Genel Merkezdeydi. 2005 toplantısı diye hatırlıyorum. Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde yapılmış bir toplantı. Erdoğan demokrasi, insan haklarına benzer şeyler söyledi. Soros da ona benzer şeyler söyledi.

Lafın tutulamayacağı kadar insanın çok olduğu yerlerde çok özel, riskli konulara girilmez, genel şeyler söylenir, bir sonuç da çıkmaz. Ama bakanlar kurulundan sonra gider Başbakanın kulağına bir şey söylersiniz 8 saatlik bakanlar kurulu toplantısından daha etkili bir sonuç ortaya çıkar

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap