SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdüllatif Şener, AKP'li vekillerin önünde söyledi! Büyük bir bela

Abdüllatif Şener, AKP'li vekillerin önünde söyledi! Büyük bir bela

15 Aralık 2021 Çarşamba - 10:36




TBMM Genel Kurulu’nda 2022 bütçesine dair söz alan CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, iktidarın ekonomik politikalarına tepki göstererek dolar kuru tepkisi gösterdi.





CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, dün akşam TBMM Genel Kurulu’nda görüşmeleri devam eden 2022 bütçesine üzerinde görüşlerini dile getirdi. Şener, AK Parti iktidarının ekonomik politikalarına tepki göstererek dolar kuru artışına dikkat çekti. Şener, kurun şirketler açısından büyük bir bela olduğunu savundu.

SORUMLUSU ÇÖZÜM YOLU KOYMAYAN HÜKÜMETTİR

Türkiye'nin bir yangın yerine döndüğünü, fiyatların füze gibi yükseldiğini belirten Abdüllatif Şener, bu durumun sorumlusunun ne yapacağını bilmeyen, ikide bir politika değiştiren, istikrarlı bir çözüm yolu ortaya koyamayan hükümet olduğunu söyledi.

DOLAR KURU ŞİRKETLER AÇISINDAN BELA

Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, “Siz 'Faizi düşüreceğiz; firmaları, şirketleri, ihracatçıyı ayağa kaldıracağız' diyorsunuz. Ama kur şirketler açısından daha büyük bir bela, 122 milyar dolar kur açığı var ve bu şirketler 586 milyar Türk lirası zararla, kur zararıyla karşı karşıyalar.” diye konuştu.


HANİ FAİZİ DÜŞÜRÜYORDUNUZ SİZ?

Merkez Bankası'nın son dönemdeki kararlarını eleştiren Şener, “Daha geçen gün Hazine borçlandı, yüzde 15 ile Merkez Bankasından aldığı parayı hemen birkaç gün içerisinde bankalar Hazine'ye yüzde 27,7 ile yani yüzde 51 karla verdi. Devletin bir cebinden aldığı parayı devletin öbür cebine koydular ve yüzde 50 kar yaptılar. Hani faizi düşürüyordunuz siz?” ifadesini kullandı.

ERDOĞAN’A CÜBBELİ AHMET’Lİ TEPKİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bazı surelerden ayetler okuduğunu hatırlatan Şener, “Cübbeli Ahmet Hoca'nın bile hükümeti bu konuda uyardığını", bu tür söylemlerin insanları İslam'dan soğutabileceğini söyledi. 

Beğendim
3
Sevdim
2
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap