SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdülkadir Selvi yazdı: Erken seçime dair o söylentiyi açıkladı

Abdülkadir Selvi yazdı: Erken seçime dair o söylentiyi açıkladı

20 Eylül 2021 Pazartesi - 12:15




2023 yılında yapılması planlana seçimlere doğru gidilirken AKP ve MHP'nin yürüttüğü Cumhur İttifakı'nda erken seçimi kararı alınıp alınmayacağı tartışma konusu oldu.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AKP ve MHP'nin üzerinde çalıştığı seçim kanununu hakkında önemli detayları kaleme aldı.

Erken seçimin tartışmaları üzerinden Cumhur İttifakı'nın üzerinde çalıştığı seçim ve siyasi partiler yasasının çıkarılmasının 2022'ye bırakılacağı söylentisinin kulislerde konuşulduğunu belirten Selvi, "Muhalefetin 2022 yılı kasım-aralık beklentisi daha çok iktidarın seçim yasasını ekimde Meclis’e sunup, en geç kasım ayında çıkarmasına dayanıyor. Kasımda çıkarsa üzerine 1 yıl koy, 2022 yılı kasım ayı demektir" dedi.

Erken seçim tartışmaları çıkarılacak yasayla netlik kazanacağını ifade eden Selvi,  "O yüzden seçim yasasının çıkacağı tarih aynı zamanda erken seçim olup olmayacağını da gösterecek diyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Abdulkadir Selvi yazısına şöyle devam etti: 

"Muhalefetin 2022 yılı kasım-aralık beklentisi daha çok iktidarın seçim yasasını ekimde Meclis’e sunup, en geç kasım ayında çıkarmasına dayanıyor. Kasımda çıkarsa üzerine 1 yıl koy, 2022 yılı kasım ayı demektir.


Meclis kapalı, 1 Ekim’de açılacak ancak Meclis kulisleri yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Orada konuşulanlara göre Cumhur İttifakı seçim yasasında yapılacak olan değişiklikleri Meclis’e sunma konusunda aceleci olmayacak. Kasım sonu itibarıyla Meclis’te bütçe görüşmeleri başlayacak. Aralık ayında devam edecek. Seçim yasasındaki değişiklikler bütçe görüşmelerinden sonra Meclis’e sunulursa 2021 yılı içinde Meclis’ten geçme şansı kalmıyor. Bütçeden sonra Meclis tatile giriyor. O zaman 2022 yılına girilecek. 2022 yılının başlarında seçim yasasının Meclis’ten geçmesi ise seçimlerin 2023 yılı ilk üç ayında yapılmayacağı anlamına geliyor. Zaten ondan sonra haziran ayında seçim var, birkaç ay öne alınır mı bilmem ama alınsa dahi o erken seçim olmaz."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap