SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi yazdı! Erdoğan seçimi erkene çekecek

Abdulkadir Selvi yazdı! Erdoğan seçimi erkene çekecek

03 Haziran 2022 Cuma - 09:52




Saray yazarı Abdulkadir Selvi bugünkü yazısında, "Seçimleri haziranın ilk haftasına ya da mayısın son haftasına çekelim diye bir düşünce var" ifadelerini kullandı.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 2023 Haziran’da yapılması planlanan seçimin Kurban Bayramı ve sınavlar dolayısıyla bir ay öne çekilebileceğini yazdı. Bu konunun henüz düşünce aşamasında olduğunu aktaran Selvi, seçim tarihinin 28 Mayıs ya da 4 Haziran olabileceğini belirtti.

"ŞÖYLE BİR İHTİMALDEN SÖZ EDİLİYOR"

Abdulkadir Selvi'nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Azerbaycan gezisi dönüşünde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, ‘Kasımda erken seçim olur mu’ diye sormuş, seçimler 2023 Haziran’ın da olacak yanıtını almış biri olarak erken seçim yok diyorum. Ama şöyle bir ihtimalden söz ediliyor.

"ZOR DURUMDA BIRAKMAYALIM"


Seçimler için 24 Haziran 2023 tarihi konuşuluyor. Ancak Kurban Bayramı 28 Haziran’a denk geliyor. Kurban Bayramı demek en az bir ay önceden başlamak üzere hac mevsimi demek. Aynı zamanda haziranın ortasında üniversite sınavları yapılıyor. Seçim kampanyası 3 aylık bir takvimi kapsıyor ama son 40 gün çok yoğun geçiyor. Bir düşünce var. Kurban Bayramı telaşı ile seçimleri üst üste getirmeyelim. Üniversite sınav stresini yaşayan gençlerimizin psikolojisini dikkate alalım. Üniversite sınavı bittiği andan itibaren tatile çıkmak için bekleyen aileleri seçim nedeniyle zor durumda bırakmayalım.

O nedenle seçimleri haziranın ilk haftasına ya da mayısın son haftasına çekelim diye bir düşünce var. 28 Mayıs ya da 4 Haziran gibi. Tabii bu erken seçim olmuyor. Olursa öne çekilmiş seçim olur. Ama dediğim gibi, bir düşünce aşamasında.

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap