SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi son anketi paylaştı: Erdoğan yeniden yükseliş sürecine girdi

Abdulkadir Selvi son anketi paylaştı: Erdoğan yeniden yükseliş sürecine girdi

28 Haziran 2022 Salı - 09:57




Son seçim anketini köşesinde paylaşan Hürriyet gazetesi yazarı Selvi "Ekonomi Erdoğan’ı ayaklarından geriye çekiyor ama halkımız çare olarak yine onu görüyor" tespitini yaptı. Selvi "Enflasyonun yüzde 70’e yaklaştığı, ekonomi ve işsizliğin tartışmasız bir şekilde en önemli sorun olduğu bir dönemde Erdoğan, söz konusu cumhurbaşkanlığı seçimi olunca yeniden yükseliş sürecine girdi" dedi.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Hakan Bayrakçı’nın başkanı olduğu Sonar Araştırma’nın 6-12 Mayıs tarihleri arasında 3 bin 100 kişi ile yüz yüze yapılan görüşme yöntemiyle yapılan anketi köşesine taşıdı.

Selvi, kaleme aldığı yazısında siyasi partilerin oy oranlarındaki iniş çıkışları değerlendirdi.

"Siyasette ilginç bir gelişme gözlemleniyor. Hızlı yükseliş ve düşüşler yaşanıyor. Henüz siyasette tektonik bir kırılma yaşanıyor demek için erken. Bu süreç seçim kararının alınmasıyla birlikte hızlanabilir. Çünkü oylar belli isimler ve partiler etrafında toplanıyor" ifadelerine yer veren Selvi, yazısında şu şekilde devam etti.
 
"Küçük partilerden büyük partilere doğru bir yöneliş söz konusu. Vatandaş, oylarının zayi olmaması için belli partilerin etrafında toplanıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise aday ismi önplana çıkıyor. Adayın kim olacağı seçimin kaderini doğrudan etkileyecek. Çünkü halk nasıl bir cumhurbaşkanı görmek istiyorsa ona göre oy verecek. Hakan Bayrakçı’nın başkanı olduğu Sonar’ın 13-24 Haziran tarihleri arasında 3100 kişi ile yüz yüze anket yöntemiyle yaptığı araştırma ilginç sonuçlar içeriyor."
 
''Erdoğan yeniden yükselişte''

"Ankete katılanların yüzde 40.2’si Recep Tayyip Erdoğan diyor. İkinci sırada ise yüzde 17.8’le Mansur Yavaş geliyor" diyen Abdulkadir Selvi, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden yükselişe geçtiğini vurguladı:
 
"Enflasyonun yüzde 70’e yaklaştığı, ekonomi ve işsizliğin tartışmasız bir şekilde en önemli sorun olduğu bir dönemde Erdoğan, söz konusu cumhurbaşkanlığı seçimi olunca yeniden yükseliş sürecine girdi. Optimar’ın mayıs ayı anketi de Erdoğan’ın yükselişini ortaya koyuyordu."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap