SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını ele aldı: Alarm verici bir durum!

Abdulkadir Selvi son anket sonuçlarını ele aldı: Alarm verici bir durum!

22 Temmuz 2022 Cuma - 09:31




Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki bugünkü yazısında Areda-Survey tarafından gerçekleştirilen son anket sonuçlarını kaleme aldı. Ankete ekonomik kriz damgasını vurdu.





Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Areda-Survey tarafından gerçekleştirilen son anket sonuçlarını ele aldı. "Hangi araştırmayı açarsanız açın, en önemli gündem maddesi olarak ekonomi ve pahalılık ön plana çıkıyor." diyerek ekonomik krizin vatandaşların ana gündem maddesi olduğunu yazan Abdulkadir Selvi, "Bu alarm verici bir durum demek." ifadelerini kullandı.

GENÇLER İŞSİZLİKTEN MUZDARİP

Öte yandan söz konusu ankette ‘Gençliğin en önemli sorunu nedir?’ sorusuna yüzde 22.3’ü işsizlik cevabı vermiş.

İşte, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin dikkat çeken o yazısı:

Prof. Dr. Ömer Çaha’nın koordinatörlüğünde Areda-Survey tarafından 26-30 Haziran tarihleri arasında 200 bin kişi üzerinde yapılan araştırmanın siyasi sonuçlarını paylaşmak istiyorum. Yusuf Akın’ın genel müdürü olduğu Areda-Survey’in araştırmasını çaprazlama olarak inceliyorum. Veriler birbirini tamamlıyor.


BİRİNCİ GÜNDEM MADDESİ DEĞİŞMİYOR

Kamuoyu araştırmaları arasında fark var. Ama bir konuda hepsi birleşiyor. Hangi araştırmayı açarsanız açın, en önemli gündem maddesi olarak ekonomi ve pahalılık ön plana çıkıyor. Areda-Survey’in haziran araştırmasında da halkımız yüzde 36.5’le en önemli gündem maddesi olarak ekonomi demiş. Onu yüzde 30.8’le zamlar ve pahalılık takip ediyor. Yoksulluk ise yüzde 7.6’yla üçüncü sırada geliyor. Aslında üçü de aynı kapıya çıktığı için aslında toplamak gerekiyor. Bu durumda halkımızın yüzde 74.9’unun öncelikli gündemini ekonomi, zamlar, pahalılık ve yoksulluk oluşturuyor.

BAŞARIYI GÖLGELİYOR

Bu alarm verici bir durum demek.

Öyle ki Erdoğan’ın Rusya- Ukrayna Savaşı sırasında sergilediği liderlik, NATO müzakerelerindeki Türkiye’nin performansı ve hatta asgari ücretle ilgili yapılan artış dahi çok gerilerde kalıyor.


Her defasında altını çizdiğim gibi ekonomide yaşananlar sorunlar Erdoğan’ın başarılarını gölgeliyor.

GENÇLERİN EN ÖNEMLİ SORUNU

Areda-Survey araştırmasında da ‘Gençliğin en önemli sorunu nedir?’ sorusuna yanıt aranmış.

Ankete katılanların yüzde 22.3’ü işsizlik diyor. Gelecek kaygısı diyenlerin oranı ise yüzde 13.7 çıkıyor. Onu yüzde 10.6’yla eğitim ve yüzde 2.6’yla cehalet takip ediyor. Gençler kızmayın ama “Tembellik” de araştırmaya girmiş. Yüzde 3.8 tembellik derken, sosyal medya bağımlılığı yüzde 3.7’yle tırmanışa geçmiş.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap