SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi seçim için net tarihi açıkladı! Yasa Meclis’e sunuldu

Abdulkadir Selvi seçim için net tarihi açıkladı! Yasa Meclis’e sunuldu

15 Mart 2022 Salı - 10:36




AK Parti ve MHP’nin ortak kararıyla hazırlanan yeni seçim yasası teklifi TBMM’ye sunuldu. Abdulkadir Selvi değişecek yasa ile seçim tarihinin de netleştiğini belirtti.





Uzun süredir kamuoyunun gündeminde olan seçim barajının düşürülmesiyle ilgili ilk somut adım geldi. Yeni seçim yasası teklifi Meclis’e sunuldu. Konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’dan açıklama geldi.

Abdulkadir Selvi Yeni yasa teklifinin bir çok yeniliği beraberinde getireceği siyasette ciddi değişikliklere sebebiyet vereceğini öne sürdü Hürriyet yazarı aynı zamanda yeni yasa teklifinin Meclis’ten geçmesiyle erken seçim beklentilerinin sona erdiğini, seçim için net tarihin 2023’ün haziran ayı olduğunu açıkladı.

ERKEN SEÇİM RAFA KALKTI

AK Parti hükümetine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi seçim tarihiyle ilgili bugünkü yazısında şunları kaleme aldı:

Seçim yasasıyla ilgili teklifin önümüzdeki hafta Adalet Komisyonu’nda görüşülmeye başlanması bekleniyor. En fazla bu ay sonu ya da nisan başında Meclis’ten geçerek yasalaşması öngörülüyor. Bu durumda en erken 2023 yılı mayıs ayında seçim yapılabilecek demektir. Bu teklifle erken seçim tamamen rafa kalkıyor. Seçim tarihi için 2023 yılı haziran ayı görünüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap