SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi: Seçim barajı düşüyor

Abdulkadir Selvi: Seçim barajı düşüyor

31 Mayıs 2021 Pazartesi - 17:46




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, AK Parti'nin hazırladığı teklifle yüzde 10'luk seçim barajının yüzde 5’e ineceğini söyledi.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Türkiye’de yüzde 10 olarak uygulanan seçim barajının yarı oranında indirileceğini söyledi. 

Selvi, bugünkü köşe yazısında Seçim Yasası ve Siyasi Partiler yasası hakkındaki çalışmaları yazdı.   

AK Parti’nin yaptığı çalışmaya göre seçim barajının yüzde 5’e ineceğini söyleyen Selvi’nin yazısının ilgili kısmı şöyle:

Yüzde 10 olan seçim barajı yüzde 5’e iniyor. Yüzde 7’ye inmesi eğilimi ağır basıyordu ama yüzde 5 üzerinde uzlaşmaya vardı. Ancak MHP’nin önerisi alınmadan seçim barajı kesin olarak yüzde 5’e indi diyemiyoruz.   

“İttifak için baraj olacak mı?”


Selvi, ayrıca şunları kaydetti:

Seçimlere ittifak halinde giren partiler açısından seçim barajının yüzde 10 olarak kalması ya da yüzde 12’ye çıkarılması gibi öneriler gündemdeydi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ittifak için ayrıca baraj uygulanmasını doğru bulmamıştı. AK Parti’nin teklifinde ittifak için ayrı baraj yer almıyor. İttifakla ya da ittifaksız giren partiler açısından seçim barajı yüzde 5 olarak öneriliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap