SON DAKİKA



Haber > Siyaset > Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Akşener’i neden ziyaret etti?

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu, Akşener’i neden ziyaret etti?

18 Kasım 2021 Perşembe - 12:20




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün İYİ Parti'de gerçekleşenen Kılıçdaroğlu-Akşener görüşmesine ilişkin bir yazı kaleme aldı. Selvi, ziyaretinin amacının “moral ve motivasyon” olduğunu belirtti.





Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i son dakika ziyaret etmesinin amacının “moral ve motivasyon” olduğunu belirtti.

Abdulkadir Selvi, dün İYİ Parti genel merkezinde gerçekleşen Kılıçdaroğlu-Akşener ziyaretini bugünkü yazısında ele aldı. Selvi, Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinin sebebini 4 maddede şu sözlerle açıkladı:

“Lütfü Türkkan olayından sonra Erdoğan, Akşener’i hedef almaya başladı. Kılıçdaroğlu, Akşener’e moral ve motivasyon desteği verdi. İki lider ekonomiyi konuştular. Ekonominin gündemden düşürülmemesi konusunda söz birliği yaptılar. Erdoğan ile Bahçeli bir araya gelince Millet İttifakı liderleri de görüşerek, dayanışma mesajı verdiler. İki liderin görüşmesinde gündeme gelmemiş ama kurmaylar konuşuyor. İktidar, Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlık dosyasını gündeme getirirse CHP ile İYİ Parti, Meclis’te ortak hareket etme kararı aldı. İki lider, görüşmeden sonra erken seçim çağrısı yaptı ama zaten her görüşmeden sonra bunu yapıyorlar.”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için önümüzde hafta Meclis’in harekete geçeceğini öne süren Abdulkadir Selvi şöyle devam etti:

“ Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, şehit ailesine küfreden Lütfü Türkkan’ın peşini bırakmayacağı belli. Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da, ”Hukuki süreç nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, şehit yakınlarına hakaret edenlerin, bizim de milletimizin de gözünde milletvekilliği sakıt olmuştur” dedi. Önümüzdeki hafta Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması için harekete geçilmesi bekleniyor. Bu arada CHP ile İYİ Parti de “güç birliği” yapma kararı aldı. Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i ziyaretindeki gündem maddelerinden biri de Lütfü Türkkan konusuydu. AK Parti’nin Türkkan hamlesine karşılık CHP ve İYİ Parti diğer dokunulmazlık dosyalarını gündeme getirecekler.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap