SON DAKİKA



Haber > Siyaset > 6 milyar liralık yolsuzluğun yapıldığı ihale belli oldu

6 milyar liralık yolsuzluğun yapıldığı ihale belli oldu

27 Ocak 2022 Perşembe - 16:46




Kılıçdaroğlu’nun iddia ettiği, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye aktarıldığı ihalenin nereye ait olduğu belli oldu.





AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NTV canlı yayınına çıkacağı saatte Twitter’dan ‘önemli bir konu’ hakkında bilgi vereceğini paylaşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 6 milyar liralık yolsuzluk belgelerini açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından konuyla ilgili açıklamasında, “Sevgili halkım, bu akşam saat 22.00’de önemli bir konu hakkında size bilgi vereceğim. Burada buluşmak üzere…” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamasında, “AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin 5’li çeteye peşkeş çekildiğini” ifade etti.

“İHALENİN NEREYE AİT OLDUĞU BELLİ OLDU”

Gazeteci Ozan Gündoğdu, CHP Lideri’nin bahsettiği ihalenin Bursa Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesi olduğunu savundu. Gündoğdu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
“Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği ihale Bursa Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi ihalesi. Bu ihale önce iptal ediliyor sonra 3 katı bedelle ve pazarlık usulüyle Kalyon’a veriliyor, daha sonra da Kalyon’un bu ihalede kamudan alacağı 9,5 milyar TL vergiden istisna tutuluyor.,”


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap