SON DAKİKA



Haber > Siyaset > 2023 seçimlerine Cumhur ve Millet'in yanına üçüncü bir ittifak geliyor!

2023 seçimlerine Cumhur ve Millet'in yanına üçüncü bir ittifak geliyor!

01 Şubat 2021 Pazartesi - 12:54




Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında HDP ve CHP ile bir araya gelmek istemeyen partilerin üçüncü bir ittifak hazırlığında olduğunu öne sürdü.





Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında önemli bir iddiayı yazdı. 

Selvi, 2023 seçimlerinde üçüncü bir ittifakın olacağını öne sürdü.

Selvi, "Görünen o ki 2023 seçimlerinde üçüncü bir ittifak daha kurulacak. HDP ve CHP ile bir araya gelmek istemeyen partiler şimdiden üçüncü ittifakın hazırlıklarına başladılar" ifadelerini kullandı.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

SEÇİMLERE 2 yıldan uzun bir süre var ama ittifak tartışmaları gündemden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü ziyaret etmesi, fay hatlarını harekete geçirdi. Erdoğan ile Asiltürk’ün görüşmede sadece ittifak konusunu değil, hizmet ve siyaset meselesini de konuştukları söyleniyor. “Gönül diliyle konuştular” deniliyor. Zaten Asiltürk de Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanı forsunu bir kenara bırakıp geldiğini, ağabey-kardeş olarak sohbet ettiklerini söylemişti. 

Oğuzhan Asiltürk ile Erdoğan arasında geçmişe dayanan sağlam bir dostluk var. Asiltürk, Refah Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Ali Coşkun’u aday göstermek istediği sırada Erdoğan’ın adaylığına destek vermiş. Ayrıca Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması üzerine de Erdoğan’ı arayıp tebrik etmiş. Bu arada Asiltürk’le sadece Erdoğan görüşmemiş. Kısa bir süre önce AK Parti’nin iki önemli ismi Asiltürk’ü ziyaret etmiş.


Saadet Partisi, bir bölünmeye meydan vermemek için ittifak konusunu derin dondurucuya kaldırdı. Saadet Partisi ne yapar bilmem ama görünen o ki 2023 seçimlerinde üçüncü bir ittifak daha kurulacak. Sadece Fatih Erbakan’ın açıklaması üzerine bunu söylemiyorum. HDP ve CHP ile bir araya gelmek istemeyen partiler şimdiden üçüncü ittifakın hazırlıklarına başladılar.

 Abdulkadir Selvi'nin yazısının tamamı için...

Beğendim
3
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap