SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yok artık! Neler yutmuşlar neler?

Yok artık! Neler yutmuşlar neler?

24 Mart 2015 Salı - 14:58




Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde akciğerlerden operasyonla çıkarılan cisimler görenleri şaşırtıyor.





Sivas'ta son 5 yılda yetişkinler ve çocukların boğazına kaçan 700 kadar yabancı cismin, insanların nefes borusu ve akciğerlerinden çıkarıldığı belirtildi.
Nefes borusuna yabancı cisim kaçırmanın hafife alınacak bir konu olmadığını söyleyen uzmanlar, yutulanları “organik ve inorganik” diye iki gruba ayırdıklarını belirterek, “ Organikler tabiat kaynaklı oluyor. Bunlar meyve çekirdekleri, çekirdek kabukları, baklagiller, kuru yemişler gibi şeyler. Bir de inorganik denilen şeyler var. Bunlar daha çok okul çağındaki çocukların nefes borularına kaçıyor. Bunların içinde en tehlikeli olanı kalem kapakları. Bir de 1 ile 3 yaş arasındaki çocukların nefes borularına kaçırdıkları cisimler oluyor. Bu yaşlardaki çocuklar buldukları her şeyi ağızlarına götürüyorlar. Bunlar oyuncak parçaları da olabiliyor. Bunlar da nefes borularına kaçınca ciddi sıkıntılar ortaya çıkarıyor" ifadelerini kullandılar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap