SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yoğurdun içine dört adet ceviz kırın! Şifa kaynağı olduğu belirlendi

Yoğurdun içine dört adet ceviz kırın! Şifa kaynağı olduğu belirlendi

21 Haziran 2023 Çarşamba - 15:37




Uzmanlar ceviz ve yoğurdun birlikte tüketilmesi gerektiğini savunuyor. İşte, Ceviz ve yoğurdun bilinmeyen faydaları.





Ceviz sağlık açısından pek çok faydası olan bir besindir. Omega 3, E vitamini, lif, protein ve demir gibi önemli bileşenler içerir. Ceviz bağışıklık sistemini güçlendirir, beyin sağlığını korur, depresyona karşı korur, sperm kalitesini artırır ve kilo kontrolüne yardımcı olur. Cevizleri taze ya da kuru olarak tüketebilirsiniz. Ancak kavrulmuş kuruyemişlerden kaçınmalısınız. Ceviz alırken, saklarken ve tüketirken dikkatli olmalısınız.

Ceviz, dünyadaki en faydalı gıdalardan biri olarak kabul edilir. Cevizin faydaları saymakla bitmiyor. Ceviz hakkında bilinmeyen bir bilgi paylaşıldı. Haberciniz isimli internet sitesinde paylaşılan bir tedavi son zamanların en popüler tedavilerinden biri.

 

YOĞURT-CEVİZ KARIŞIMI ŞİFA KAYNAĞI

Yoğurt ve ceviz karışımı ile elde edilen tedavinin mucizevi faydaları paylaşıldı. İşte ceviz ve yoğurt karışımı hakkında bilmeniz gereken her şey!


Ceviz hakkında daha önce hiçbir yerde yer almayan bazı bilgiler ortaya çıktı. Dünya çapında birçok bilim insanı cevizin faydaları konusunda hemfikirdir.

Ceviz yaz ve kış aylarının en sevilen kuruyemişlerinden biridir. Kek, kek ve hamur işlerine eklenen ceviz, yoğurtla birlikte tüketildiğinde bir mucizeye dönüşüyor. Cevizin şimdiye kadar hiçbir uzmanın paylaşmadığı bir faydası daha ortaya çıktı.

CİLTTE KIRIŞIKLIĞI ÖNLER

Cevizin bilinen faydaları arasında ilk sıralarda tok tutma özelliği vardır. Cevizin faydaları düzenli tüketildiğinde artar ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Cildin uzun süre parlamasını sağlar ve ciltte kırışık oluşumunu engeller. Ceviz yemek kandaki melatonin seviyesini yükseltir ve daha dinlendirici bir uyku sağlar. Bu nedenle, uykuyu iyileştirmeye de yardımcı olur.

Rahat bir uyku için yapmanız gereken çok basit!


Milliyet'te yer alan habere göre; Cevizi yoğurtla beraber, yoğurdun içine karıştırarak da yiyebilirsiniz. Cevizin verdiği kalori nedeniyle günlük tüketimi de 80 gramı çok fazla geçmemelidir"

PEKİ NE İŞE YARIYOR?

* Beyni güçlendiriyor.

* Hafızayı geliştiriyor.

* Bağırsaklara iyi geliyor.


* Rahat bir uyku sağlıyor.

Ve en önemlisi de Alzheimer ve depresyona karşı tam koruma sağlıyor.

Ceviz ve yoğurdun faydalarından yararlanmak için uykudan 1 saat önce tüketmek gerekiyor.

Cevizin tüm faydalarından yararlanmak için, iyi durumda olan cevizleri tüketmek esastır. Acı, çürük ve içi doldurulmuş cevizleri tüketmemek gerekir. Bu tür kuruyemişleri hamur işlerine eklerseniz yaptığınız hamur hem tatsız hem de sağlıksız olur.

Günde beş ceviz yemek vücudun tüm ihtiyacını karşılar. Bu nedenle beş cevizden fazla yemenin bir zararı olmadığı gibi fazlasının da pek bir faydası yoktur. Vücudumuz için beş adet ceviz tüketmemiz yeterli olacaktır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap