SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yerli koronavirüs ilacı ve aşısı için tarih belli oldu!

Yerli koronavirüs ilacı ve aşısı için tarih belli oldu!

03 Mayıs 2021 Pazartesi - 11:33




TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal, Ağustos ayında iki yerli virüs ilacının kullanıma gireceğini açıkladı. Mandal, yerli VLP virüs aşısının ise yıl sonuna kadar kullanıma gireceğini belirtti.





TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal aşı ve ilaç çalışmaları hakkında son gelişmeleri CNN TÜRK canlı yayınında değerlendirdi. Mandal, "Ağustos ayında 2 yerli virüs ilacı kullanıma girecek. Yerli VLP virüs aşısı yıl sonunda kullanıma açılacak" dedi.

"2021 yılının güz döneminde aşımız kitlesel kullanıma açılacak"

Mandal, yerli CLP koronavirüs aşısında Ağustos ayında Faz-3 çalışmalarına başlanacağını duyurdu. Faz-3 aşamasındayken üretim aşamasına da başlanmasını planlıyoruz. Mandal, "2021 yılının güz döneminde aşımız kitlesel kullanıma açılacak" ifadelerini kullandı. 

VLP dışında iki farklı koronavirüs aşısındaki çalışmalarda yıl sonunda kullanım aşamasına gelineceğini ifade etti. Mandal, aşıların mutasyonlara karşı etkili olma potansiyellerinin çok yüksek olduğunu belirtti. 

Koronavirüse karşı iki ilacın Faz-2 çalışmasında olduğunu söyleyen Mandal, Ağustos ayı gibi kullanıma başlanmasını beklediklerini açıkladı. 


Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap