SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yaşlanmaya engel 5 besin!

Yaşlanmaya engel 5 besin!

29 Ocak 2015 Perşembe - 19:14




Hastalıklar vücudunuzu yıpratarak daha hızlı yaşlanmanıza neden olabilir. Peki bunu engellemenin yolunu biliyor musunuz? Bakın hangi besinler yaşlanma





Orman Meyveleri:  Vücuttaki serbest radikaller yıpranmayı hızlandırır ve beraberinde yaşlılığa neden olabilecek sonuçlar getirir. Serbest radikalleri azaltmak, antioksidan depolarıyla cildinizi korumak ve beslemek için; böğürtlen, ahududu, siyah üzüm, yaban mersini gibi meyvelerden faydalanın.

Nar:  Kırışıklıkların oluşumunu engellemek için içerisinde antosiyoninlerden oluşmuş bir ordu var! Aynı zamanda C vitamini desteği ile cildin görünümünü sağlıklı bir hale getiriyor.

Sarımsak:  Kendilerinin güzellikle doğrudan bir ilgisi bulunmamaktadır. Ancak yazımızın başında belirttiğimiz gibi hastalıklar sizi yıpratır. Sarımsak ise sizi birçok hastalıktan koruyucu güce sahip bir antioksidandır. Sarımsak birçok ilaçtan bile daha etkili bir kan sulandırıcı, kolesterol azaltıcı ve kanser önleyicidir.

Çikolata:  Kakao, sahip olduğu flavonoidlerden ötürü, cildinizi güneşin zararlı etkilerinden korurken aynı zamanda dolaşımı hızlandırarak diri bir görünüm sağlar.

Avokado:  Tam bir E vitamini deposu. E vitamini demek cilt güzelliği demek. Ödemi önlediği gibi, vücuda dost ve cilt için sağlıklı bileşenler barındırır.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap