SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yapay ete yasak geldi!

Yapay ete yasak geldi!

19 Kasım 2023 Pazar - 11:59




Etin 'yapay' olarak üretilmesi İtalya'yı harekete geçirdi. Gıda Egemenliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve laboratuvar ortamında et üretimini ve bu ürünlerin satışını yasaklayan yasa tasarısı İtalyan parlamentosunda kabul edildi.






Yasaya aykırı şekilde hareket ederek sentetik et üretimi ve satışı yapanlara 10 bin avrodan 60 bin avroya kadar değişen oranda para cezası uygulanması öngörülüyor.

'ÇİFTÇİLERE SAYGI DUYAN BİR HÜKÜMET VAR'

Kanun teklifinin yasalaşmasının ardından bir açıklama yapan Tarım Bakanı Francesco Lollobrigida, "Çiftçilere saygı duyan bir hükümet var. Dünyada bu konuda önlem alan ilk ülke olmaktan gururluyuz." ifadesini kullandı.

Sentetik gıdalara karşı daha önce bir imza kampanyası da düzenleyen İtalya Ziraatçılar Derneği de bir süredir bu yasanın çıkmasını bekliyordu.

'ET' ADIYLA ANILMASI DAHİ YASAK!

Bu yasayla aynı zamanda bu şekilde üretilen gıdaların, "et" adıyla anılmasına da yasak getirildi.

Muhalefet partileri ise Avrupa Birliği'nin ve Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi'nin bu konuda henüz bir karar almadığına dikkati çekerek, söz konusu kurumların sentetik gıdaların AB içinde serbest dolaşımına izin vermesi halinde bu yasanın da faydasız kalacağını ve bunun çiftçilere "hoş" görünmek için atılan bir adım olduğunu savundu.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap