SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Yanlış demlemek oldukça tehlikeli! Çay değil, zehir içebilirsiniz

Yanlış demlemek oldukça tehlikeli! Çay değil, zehir içebilirsiniz

24 Haziran 2023 Cumartesi - 13:26




Ülkemizde çay tüketimi oldukça yüksek seviyede. Uzmanlar çayı doğru demlemenin önemine dikkat çekerek, 'zehir içmeyin' uyarısı yaptı.





Güzel bir akşam yemeğinin ardından lezzetli bir çaya kim hayır diyebilir ki? Küresel bir içecek olarak çayın tadı önemlidir ama nasıl yapıldığı daha da önemlidir. Çünkü bazı araştırmalara göre hazırlanışında yapılan bazı hatalar bu içeceği zehir haline getiriyor.

Bazen demlenmiş çayın tadı acı olabilir. Bütün mesele demlenen çayı ocakta uzun süre bekletmek. Böyle bir durumla karşılaşmamak için çay iyice demlendikten sonra ocaktan alınmalıdır. Aksi takdirde gastrit ve ülser gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

KANSERE NEDEN OLABİLİYOR

Çayın demleme sırasında veya sonrasında yüksek sıcaklığa maruz bırakılması da sağlık açısından oldukça tehlikelidir. Çünkü sürekli yüksek ısıda ve kaynatılarak içilen çay kansere neden olabiliyor.

Şimdi vurgulayacağımız nokta çoğu kişiye garip gelebilir. Bu da çayın kaynatılmamış su ile yapılmasının gerekliliğidir. Çayın içine fazla kaynamış su döküldüğünde çayda bakteri oluşabilir.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap