SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Vücut ısısını 5 metreden ölçebilen termal kalkan geliştirdiler

Vücut ısısını 5 metreden ölçebilen termal kalkan geliştirdiler

16 Mayıs 2020 Cumartesi - 15:46




Corona virüs ile mücadele kapsamında AVM, kamu binaları, fabrikalar ve semt pazarlarına girişte zorunlu hale getirilen ateş ölçme kuralı, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. Siemens, vücut ısısını 5 metre uzaklıktan anlık olarak ölçebilen ve maske varlığını tespit edebilen Termal Kalkan sistemini geliştirdiğini açıkladı.





Coronavirüse karşı elde edilen başarı, mart ayından itibaren hayata geçirilen kısıtlamaların da kademeli olarak kaldırılmasını sağladı. Yeni normal olarak adlandırılan bu süreç hayatımıza birçok yenilik getirdi. Toplu taşıma araçlarının kapasitesi yarı yarıya azaltıldı, sosyal mesafe kuralları sıkılaştırıldı, maske takmak zorunlu hale getirildi.
AVMler, kamu binaları, semt pazarları, fabrikalar gibi toplu girişin yapıldığı yerlerde ise herkesin teker teker ateşi ölçülmeye başlandı. Bu işlem ise hem uzun kuyrukların oluşmasına neden olurken hem de ölçüm yapan personelin riskini artırdı. Siemens tarafından geliştirilen, 5 metreye kadar mesafeden anlık ölçüm yapan ve kişilerin maske takıp takmadığını tespit edebilen termal kamera sistemi ise bu riskleri ortan kaldırmayı hedefliyor.
 
KAMERALAR VÜCUT ISISINI GÖZ HİZASINDA ÖLÇÜYOR
 
Siveillance Termal Kalkan (Siveillance Thermal Shield) binaya giriş yapacak kişilerin vücut ısısını anlık ölçerken sonuçları video ve kurumsal erişim sistemlerine entegre ediyor. Vücut ısısını 5 metre mesafeden temassız olarak ölçen Termal Kalkan, alanda görevli izleme personelinin güvenliğini de sağlıyor. En yüksek doğruluk seviyesini sağlamak için kameralar vücut ısısını göz hizasında ölçüyor. Sonucun pozitif olması; sesli ve görsel alarmları tetikliyor. Ardından vücut ısısının yüksek olduğu tespit edilen kişiye tıbbi termometre ile ikinci bir ölçüm daha yapılıyor. Bu ölçümde de riskli bir durum saptanırsa, resmi makamlar tarafından belirlenen prosedürler hayata geçiriliyor.
 
ENTEGRE OLABİLİYOR
 
Siveillance Termal Kalkan, üçüncü parti görüntüleme kameralarını; Siveillance Video güvenlik platformu ve Siemensin diğer güvenlik sistemleriyle birleştiriyor. Böylece ölçümler, kurumsal güvenlik çözümlerinin iş akışına sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor. Örneğin, bir fabrika binasının girişinde Siveillance Termal Kalkan kullanılması, rutin giriş kontrolü prosedürlerinin bir parçası olarak çalışanları izlemenin hızlı ve kolay bir yolunu sunuyor. Bu, özellikle Covid-19 pandemisinin üretimi daha da zorlaştırdığı gıda endüstrisi için kullanışlı bir çözüm sağlıyor. Diğer olası kullanım alanları arasında hastaneler ve sınır geçiş noktaları bulunuyor.  

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap