SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Vitamin ve mineral deposu! Bu meyve şeker hastalarına iyi geliyor

Vitamin ve mineral deposu! Bu meyve şeker hastalarına iyi geliyor

19 Temmuz 2023 Çarşamba - 14:53




Yaz aylarında sıkça tükettiğimiz kavun tam bir şifa kaynağı. Çoğu insan onu lezzeti için tüketse de insan sağlığına çok faydası var.





Serinletici bir yaz meyvesi olan kavun aromasıyla irili ufaklı herkes tarafından sevilir. Ancak bu meyveyi özel kılan sadece lezzeti değil aynı zamanda sağlığa olan olumlu katkılarıdır.

Yüksek su içeriği ile susuzluğun önlenmesine yardımcı olan meyve, C ve A vitaminleri, demir, kalsiyum ve protein açısından oldukça zengindir. Beslenme uzmanlarına göre kavun yemek için pek çok neden var.

KAVUNUN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Kavunun içindeki C vitamini, zeaksantin ve karotenoidler görüşü iyileştirir. Katarakt ve makula dejenerasyonu riskini azaltır.

Su ve elektrolit bakımından zengin olan meyve, vücutta yeterli sıvı ve elektrolit seviyelerinin korunmasına yardımcı olur.


Kavunun glisemik indeksi çok düşüktür. Bu, vücudunuzun onu yavaşça sindirdiği ve kan şekerinin yükselmesini engellediği anlamına gelir. Bu nedenle, özellikle diyabetli insanlar için harika bir seçimdir.

 

Yüzde 90'ı su olan kavun, özellikle yaz aylarında su kaybını önleyebilir.

Kavun potasyumda yüksektir. Bu, kan damarlarını gevşetmeye ve kan basıncını düşürmeye yardımcı olur.

Bağırsak hareketlerini ve sindirim sağlığını geliştirmek için oldukça gerekli olan diyet lifi kavunda bol miktarda bulunur.


Kavun, bitkisel besinler adı verilen bileşiklerle doludur. Bitkisel besinler ise bağışıklığı artırır ve hastalıklarla savaşmaya yardımcı olur. Bu bileşikler ona anti-inflamatuar özellikler verir.

 

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİ KORUYOR

Kavunun içindeki folat, fetüslerde nöral tüp defektlerini önlediğinden hamilelik sırasında en önemli besinlerden biridir. Ayrıca vücutta kırmızı kan hücrelerinin oluşumuna yardımcı olur ve anne ve bebeğin genel sağlığını korur.

Kavunda bolca bulunan folik asit kansere karşı etkilidir. Araştırmalar, folik asidin kanseri önlemede önemli bir rol oynadığını gösteriyor. Özellikle kanserin erken evrelerinde alındığında hastalığın tedavisine destek olabilir.


Kavunun içindeki vitaminler cildi besler ve zararlı toksinlerden korur. Bu mineral ve vitaminler saç büyümesini desteklerken saç dökülmesini de en aza indirir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap