SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı?

Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı?

30 Mayıs 2021 Pazar - 16:20




Dünyayı kaosa sürükleyen koronavirüsle ilgili yeni iddialar gelmeye devam ediyor.





Tüm dünyayı etkisi altına alan 1 yıldan fazla süredir tüm ülkeleri kasıp kavuran  Covid-19 virüsünün kaynağı ile ilgili salgının başından bu yana tartışmalar ve iddialar ortaya atıldı. irüsün kaynağına ilişkin birçok iddia var. İngiliz basınında yer alan yeni bir araştırmaysa Covid-19'un laboratuvarda üretildiği teorilerini doğrular nitelikte. Koronavirüsle ile ilgili laboratuvar sızıntısı teorisi ise son dönemde yeniden üstelik çok daha güçlü bir biçimde tartışılır hale geldi. Peki, Virüsün kaynağı ne? Koronavirüs nasıl ortaya çıktı? Koronavirüs laboratuvarda mı üretildi? Koronavirüs laboratuvardan mı sızdı?

İşte koronavirüs ile ilgili son iddialar...

VİRÜSÜN KAYNAĞI NE? 
 
SARS-CoV-2 virüsü ilk ortaya çıktığı günden bu yana dünya genelinde 3 milyon kişinin ölümüne yol açtı. Aradan geçen yaklaşık 1,5 yıllık sürede hastalığın belirtileri, bulaşma biçimi, nasıl tedavi edilebileceği gibi birçok konuda bilgi sahibi haline geldik ama virüsün kaynağının ne olduğuna dair halen net bir bilgi sahibi değil.
 
Bu konuda çok sayıda teori ortaya atıldı. Bazı ihtimaller mantıklı bulundu, bazıları komplo teorisi olarak görüldü ve ciddiye alınmadı. Bu bağlamda özellikle iki teori öne çıktı. Bunların biri doğal kaynak diğeri de laboratuvar sızıntısı teorileriydi.
 
Doğal kaynak teorisi virüsün doğrudan hayvanlardan insanlara geçtiğini öngörüyor. Herhangi bir bilim insanı ya da laboratuvarın müdahalesini öngörmeyen bu teoride yarasalar, pangolinler gibi bazı hayvanların virüsün kaynağı olabileceği öne sürülüyor. Virüsü kapan kişilerin de bu hayvanlarla etlerini yiyerek ya da başka şekillerde temas ettiği, hastalığın bu şekilde bulaştığı ifade ediliyor.
 
KORONAVİRÜS LABORATUVARDAN MI SIZDI?
 
Laboratuvar sızıntısı teorisi ise SARS-CoV-2 virüsünün Çin'deki bir laboratuvardan büyük ihtimalle de Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarından kaynaklandığını öngörüyor. Bu teoriyi savunanların bazıları virüsün hayvan kaynaklı doğal bir virüs olduğunu ve bilimsel çalışmalar için laboratuvara getirildiğini, bazıları ise virüsün laboratuvarda üretilmiş insan yapısı bir tür olduğunu öne sürüyor.
 
Virüsün laboratuvardan nasıl çıktığıyla ilgili de tahminler mevcut ancak geçtiğimiz günlerde dünya basınının gündemine bomba gibi düşen bir haber bir kaza sonucu virüs kapan birkaç laboratuvar çalışanının hastalığı yaymış olabileceğine dair kanının güç kazanmasını sağladı.
 
Wall Street Journal gazetesinin ABD istihbarat kurumlarının hazırladığı bir rapora dayandırdığı haberinde Covid-19'un yayılmasından hemen önce, Çin'deki Vuhan Viroloji Enstitüsü laboratuvarında çalışan 3 araştırmacının virüs belirtileriyle hastaneye başvurduğu iddia edildi. Gazeteye konuşan yetkililer söz konusu iddiaların araştırılması gerektiğini söyledi.
 
Son olarak, ABD Başkanı Joe Biden'ın bu konunun ve virüsün kaynağının araştırılmasına dair çabaların artırılması için istihbarat kurumlarına emir verdiği açıklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap