SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Uzmanlardan ''grip aşısı yaptırın'' çağrısı

Uzmanlardan ''grip aşısı yaptırın'' çağrısı

15 Eylül 2020 Salı - 20:25




Emory Üniversitesi Aşı Merkezi'nden Proseför Walter Oresntein, hem gripten korunmak hemde koronavirüs kaygılarını en aza indirmek için grip aşısı yaptırılması çağrısında bulundu.





Sağlık uzmanları salgının dört bir yanı sardığı bu yıl, grip aşısına daha çok önem verilmesini istiyor.
Emory Üniversitesi Aşı Merkezi'nden Proseför Walter Oresntein de Covid-19 ile influenzanın benzer semptomlar oluşturduğundan hem gripten korunmak hem de kaygıları azaltmak için grip aşısı olunması gerektiğini söyledi.
İnternet üzerinden yapılan bir konferansta konuşan Orenstein, "Grip aşısı iki türlü koruma sağlar; aşı olanın hastalanmasını engellerken, virüsün yayılmasını da durdurur" dedi.
Uzmanlara göre influenzadan dolayı hastaneye kaldırılanların sayısını en az seviyede tutmak, henüz aşısı bulunmayan ve her ülkenin sağlık sistemini zorlayan koronavirüs ile mücadelede kritik öneme sahip.
Dünya Sağlık Örgütü'ne göre her yıl 3 ila 5 milyon kişi ağır seyreden gribe yakalanırken, yarım milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap