SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Tuzlu gıdalara dikkat

Tuzlu gıdalara dikkat

31 Aralık 2013 Salı - 09:02




Fazla miktarda tuzun mide kanserine zemin hazırladığını belirten Dr. Abdulhalim Baki, bu hastalıktan korunmak için özellikle sebze ve meyve tüketimini





Trabzon Özel İmperial Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Abdulhalim Baki, mide kanserinde erken teşhisin hastalığın tedavisinde çok önemli olduğunu söyledi. Yorgunluk, mide ya da barsakta kanama olmasının hastalığın belirtileri arasında yer aldığını kaydeden Dr. Bakir, şöyle konuştu: “Erken mide kanserinde herhangi bir şikayet olmaz. İlerlemiş mide kanserlerinde hastaların yarısında elle muayenede bir kitle hissedilir. Mide bölgesinde ağrı ve midenin ağırlaştığı hissi, iştahsızlık ve bunun sonucunda kilo kaybı görülmesi, yemekten sonra rahatsızlık hissi ve mide şişliği, bulantı, kusma, mide kanseri olan kişilerin büyük bir kısmında kansızlık da görülür. ” Fazla miktarda alınan tuzun mide kanserine zemin hazırladığını kaydeden Dr. Baki, devamında şöyle konuştu: “Fazla tuz, turşu ve yiyeceklerin sıcak tüketimi, yağlı gıdalar, gazlı içecekler, yiyeceklerin dumanlı pişirilmesi, her gün içilen tuzlu ayran mide kanseri riskini 1.8, tuzlu tereyağı 1,5, tuzlu çekirdek ise 1,3 kat artırıyor.” Mide kanserinden korunmanın mümkün olduğuna dikkat çeken Dr. Baki, sebze ve meyve tüketiminin artırılması gerektiğini söyledi. Dumanda pişirilen gıdaların zararlı olduğunu belirten Dr. Baki, “Dumanda pişirilen gıdalar da mide için zararlı ve kanseröz olan nitrozaminler artmaktadır” dedi. 
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap