SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Türkiye, İngiltere’den daha hızlı

Türkiye, İngiltere’den daha hızlı

08 Mayıs 2016 Pazar - 14:22




Müezzinoğlu, Avicenna (İbn-i Sina) Platformu tarafından Biruni Üniversitesi’nde düzenlenen ve Türkiye’de sağlık reformlarının değerlendirildiği “Sağlı





Müezzinoğlu, gençlere münazaracı, müzakereci ve mücadeleci olma tavsiyesinde bulunarak, bu sayede münakaşacı olmaktan kurtulacaklarını kaydetti. Öz değer, öz saygı ve öz güven kavramları üzerinde duran Müezzinoğlu, bunlara sahip olan gençlerin gerekliliğine dikkati çekti.

“Hiçbir Alman, uzman hekime benim vatandaşımdan daha hızlı ulaşamıyor”

Türkiye’nin dünya standartlarında sağlık hizmeti sunumuna eriştiğini vurgulayan Müezzinoğlu, buna rağmen Türk biliminin üretken olamadığını ve alın terinin kutsal olduğunu dile getirdi. “Akıl teri alın terinden daha kutsaldır. Akıl terini masanın üzerine daha güçlü koymadığımız sürece akıl terini daha güçlü dövenler bizim alın terimizi sömürmeye devam eder.” diyen Müezzinoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye’nin tükettiği ilacın yüzde 70’ini Türkiye üretiyor. Yani 10 milyon kutu ilaç tüketiyorsak bunun 7 milyonunu Türkiye’de üretiyoruz. Üç milyonunu dışarıdan alıyoruz. 3 milyon kutuya harcadığımız paraya yüzde 60’ını veriyoruz. 7 milyon kutuya harcadığımız paranın yüzde 40’ını veriyoruz. Demek ki daha çok akledenler bizi daha çok emiyor. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinin vatandaşına verdiği hizmet imkanının ötesinde çok daha iyi imkanlar verdik. Çok iddialı söylüyorum hiçbir İngiliz, acil hizmetlerine benim vatandaşımdan daha hızlı ulaşamıyor. Hiçbir Alman, uzman hekime benim vatandaşımdan daha hızlı ve istediği saatte ulaşamıyor.” ifadelerini kullandı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap