SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kalkacak?

Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kalkacak?

26 Nisan 2022 Salı - 17:24




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, toplu taşımada maske yasağının kalkacağı zamanın yakın olduğunu işaret ederek önemli açıklamalarda bulundu.





Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu toplantısı sonrası alınan kararları açıkladı. Erdoğan maske kullanma zorunluluğuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Korona virüs tedbirleri çerçevesinde yaklaşık 3 yıldır uygulanan kapalı mekanlardaki maske kullanma zorunluluğu tümüyle kaldırılmıştır. Sadece toplu taşıma araçları ile sağlık kuruluşlarında maske uygulamasına vakalar, binin altına düşene kadar bir müddet daha devam edilecektir. Bilim Kurulumuzun önerisi, ileri yaşlardaki kişiler ile kronik hastalığı, hastalık şüphesi, riskli gruplarla teması olanların maske kullanmaya devam etmeleri yönündedir." ifadelerine yer verdi.

TOPLU TAŞIMADA MASKE YASAĞI NE ZAMAN KALKACAK?

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Toplu taşımada maske yasağı ne zaman kalkacak?" sorusunun yanıtını da vermiş oldu.

Bakan Koca, "Okullarda ve diğer kapalı alanlarda maske mecburiyeti kalktı. Toplu taşıma araçlarıyla sağlık kuruluşları, vaka sayısı 1.000'in altına düşene kadar uygulamada istisnayı teşkil ediyor. Çok yakında yüzümüzün akıyla maskesiz hayata geçiyoruz. Dün 2.604 olan vaka sayısından bu belli!" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap