SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Toksinler vücuttan nasıl atılır?

Toksinler vücuttan nasıl atılır?

17 Aralık 2016 Cumartesi - 15:10




Soluduğumuz hava, içtiğimiz su, tükettiğimiz besinler, giydiğimiz kıyafetler, kullandığımız kişisel bakım ürünleri, içinde çalıştığımız ve barındığımı





Birçok hastalığın nedeni olan bu toksinlere karşı detoks yapmak yani vücudu zehirli maddelerden arındırmak şart. İşte bunun için yapmanız gerekenler…

En önemli detoks organı karaciğer

Vücudumuzda beş litre kadar kan, 10 litre kadar lenf sıvısı var. En önemli detoks organlarından biri ise karaciğerdir. Karaciğer pek çok enzim üreterek bu toksinleri zararsız hale getirir. Bu enzimlerin üretilebilmesi için birçok besin maddesine ve antioksidan maddeye ihtiyaç vardır.

shutterstock_518937571

Karaciğer öncelikle kendine gelen toksinleri enzimleri aracılığı ile oksitler ve bu işlemler sonucu ortaya tehlikeli, zararlı ‘serbest kökler' adı verilen oksidan bileşikler açığa çıkar. Bu serbest köklerin ortadan kaldırılması için antioksidan besinlere ihtiyaç vardır.

Yardımcı besinler

Detoks işlemleri sırasında karaciğer ve vücuda en fazla yardımcı olan maddeler A, C, E vitaminleri, antioksidanlar, karotenoitler, koenzim Q10, çinko, gibi bileşiklerdir.


shutterstock_329683142-copy

Yeşil, sarı, mavi, mor, turuncu, kırmızı renkli sebze ve meyveler bu tür bileşikler açısından zengin besinlerdir.

Sahte detoks ürünlerine dikkat!

Piyasada detoks özellikleri ileri sürülerek pazarlanan birçok katı ve sıvı madde bulunuyor.

shutterstock_297711812
 
Ne olduğu bilinmeyen bu tür maddelerden uzak durmak sağlık açısından yerinde olur. Detoks mucizevi ve sihirli bir yöntem değil, akılcı bir süreçtir.

Neler yapabiliriz?

Egzersiz yoluyla terleyerek toksinlerden kurtulmaya çalışmak önemlidir. Saunaya girmek, oruç tutmak, gündüz 18.00'dan sonra hiçbir şey yememek de toksinlerden kurtulmak için etkili yöntemlerdir.


shutterstock_274540499

Özellikle erkeklerin iki ayda bir bir ünite kan vermeleri toksinlerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardımcı olur.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap