SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Tansiyon hastalarına şifa oluyor! Gülmenin faydası ortaya çıktı

Tansiyon hastalarına şifa oluyor! Gülmenin faydası ortaya çıktı

18 Haziran 2023 Pazar - 12:21




İnsanlar bazen gülüyor, bazense ağlıyor. Gülmek üzerine araştırma yapan uzmanlar, hem ruh hem de beden sağlığı için faydalarını buldu.





Dünyanın en güzel anlarından biri içtenlikle gülümsemektir. İnsanları bir araya getirme ve harika ilişkiler kurma etkisi vardır. Hafif bir gülümsemeden bir kahkahaya kadar hemen hemen her şey, bir odanın sıcaklığını soğuk bir yabancıdan sıcak bir aile ortamına dönüştürebilir. Gülmek sağlık için de oldukça faydalıdır.

Kaliforniya'daki Loma Linda Üniversitesi'nden araştırmacılar Dr. Lee Burke ve Dr. Stanley Tan da bu konuda düşünülmesi gereken iki isim. Bu iki doktor gülmenin faydalarını araştırdılar ve şaşırtıcı sonuçlara ulaştılar. İşte gülümsemenin faydaları.

 

GÜLMEK KAN BASINCINI DÜŞÜRÜYOR

Gülmenin kan basıncını düşürme etkisi vardır. Bu felç ve kalp krizi riskini azaltır. Burke ve Tan insanlara, "Pazar gazetesini alın, komik sayfalara bakın ve kahkaha ilacınızın tadını çıkarın" dedi.


Gülerek stres hormonlarının seviyesini düşürürsünüz ve aynı zamanda vücudunuzu etkileyen stres ve kaygıyı azaltırsınız. Stres hormonlarını azaltmak, daha yüksek bağışıklık sistemi performansı sağlar.

Kahkahanın faydalarından biri de karın kaslarını güçlendirmeye yardımcı olabilmesidir. Güldüğünüzde, midenizdeki kaslar tıpkı kasıtlı olarak karın kaslarınızı çalıştırdığınızda olduğu gibi genişler ve kasılır. Bu sırada gülmek için kullanmadığınız kaslarınız da gevşeme fırsatı yakalar.

 

KALORİ YAKICI ETKİSİ DE BULUNUYOR

Kahkaha, özellikle yaralanma veya hastalık nedeniyle diğer fiziksel aktiviteleri yapamayanlar için harika bir kardiyo egzersizidir. Kalbinizin pompalamasını sağlar ve yavaş ila orta hızda yürümekle aynı miktarda kalori yakar.


T hücreleri, vücudunuzda aktive edilmeyi bekleyen özel bağışıklık sistemi hücreleridir. Güldüğünüzde, hastalıkla savaşmanıza hemen yardımcı olmaya başlayan T hücrelerini etkinleştirirsiniz.

Endorfinler vücudun doğal ağrı kesicileridir. Gülerek, kronik ağrıyı hafifletmeye ve kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilecek endorfin salgılayabilirsiniz.

Kahkaha, genel esenlik duygunuzu artırabilir. Araştırmalar, hayata olumlu bakan insanların, olumsuz bakanlara göre hastalıklarla daha iyi mücadele ettiğini gösteriyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap