SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sputnik V için önemli açıklama: Önce Türkiye'nin ihtiyacı karşılanacak

Sputnik V için önemli açıklama: Önce Türkiye'nin ihtiyacı karşılanacak

27 Nisan 2021 Salı - 17:09




Rusya'nın Sputnik V aşısının üretimi konusu anlaştığı Viscoran İlaç'ın Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, önce Türkiye'nin ihtiyacının karşılanacağını söyledi.





Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen Sputnik V aşısının Türkiye'de üretimi için dün Viscoran İlaç Sanayii A.Ş. ile anlaştı. 

5 maddede Sputnik V aşısı: Ne kadar etkili?

Şirketin yönetim kurulu başkanı Öztürk Oran, konuyla ilgili olarak bugün Haber Global'den Can Mumay'a açıklamalarda bulundu. Aşının üretiminde önce Türkiye'nin ihtiyacının karşılanacağını ifade eden Oran, "Tabii ki önce kendi
ülkemizin ihtiyacı karşılanacak. Sağlık Bakanlığımız ihtiyaç duyarsa önce ülkemize, sonra fazla üretim olur veya ülkemizin ihtiyacı yoksa üretilen aşılar Rusya'ya" dedi.

Anlaşma sağlandı! Rus aşısı Sputnik-V Türkiye'de üretime başlıyor

Viscoran tarafından dün yapılan açıklamada "Viscoran İlaç, RDIF ile olan sözleşmesinin bir parçası olarak, sektöründe lider diğer yerel ilaç üreticileri ile ortaklık tesis etme konusuna destek sağlamaktadır. Teknoloji transferi şu anda CinnaGen İlaç şirketi ile sonuçlandırma aşamasındayken, genel kapasitenin artırılması için diğer iki üretim tesisi ile görüşmeler halen sürmektedir" ifadesi kullanılmıştı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap