SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sputnik V aşısının Fas’ta üretilmesi planlanıyor

Sputnik V aşısının Fas’ta üretilmesi planlanıyor

20 Ekim 2021 Çarşamba - 12:28




Rusya’nın Fas Ticaret Temsilcisi Artyom Tsinamdzgvrişvili, Rus Sputnik V aşısının Fas’taki bir laboratuvarda üretilmesi ve dağıtımının yapılmasının planlandığını, konuyla ilgili işbirliği anlaşmalarının imzalandığını ifade etti.





Sputnik'e konuşan Tsinamdzgvrişvili, Sputnik V’nin aralık ayında Fas Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandığını hatırlattı.

Tsinamdzgvrişvili, “Rus aşısının yüksek etkinlik göstermesi nedeniyle sahada özel kuruluşlar tarafından temsil edilen Fas tarafı, aşının ithalatı ve üretimini yapmakla ilgileniyor. Şu anda bir partner belirlenmiş durumda, Afrika ülkelerinde geniş yeri olan başlıca üretim laboratuvarlarından biri ile işbirliği anlaşmaları imzalandı” ifadelerini kullandı.

Sputnik V’nin Fas’ta üretilmesinin Sahra Altı Afrika ülkelerinin pazarlarına da erişim imkanı sağlayacağını belirten Tsinamdzgvrişvili, “İşbirliği ile ilgili iyi haberlerin gelmesinin uzun sürmeyeceğinden eminim” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap