SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sofranızdan uzak tutun, vücudu zehirliyor

Sofranızdan uzak tutun, vücudu zehirliyor

14 Nisan 2023 Cuma - 14:36




Sağlıklı bir yaşam sürmek ve uzun ömürlü olmak için dengeli ve düzenli beslenmeniz gerekiyor. Sağlıklı besinleri tükettiğinizde vücut sağlığınızı koruyabilir ve bağışıklığınızı güçlendirebilirsiniz. Ancak bazı besinler var ki onları mutlaka sofranızdan uzak tutmanız gerekiyor. ABD'de yapılan bir araştırmaya göre bilim insanları vücut için zararlı olan yiyecekleri açıkladı.





Vücut sağlığınızı koruyabilmek için vitamin ve mineral kaynağı besinleri tüketmeniz gerekiyor. Bazı besinler vücut için adeta bir şifa kaynağı olurken bazıları da sağlığınızı ciddi anlamda olumsuz etkiliyor. Uzmanlar, kilo vermek ve kronik hastalıkları önlemek için bazı gıdalardan kaçınmak gerektiğine dikkat çekiyor.

HAZIR ÇORBA

Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.

FISTIK 
Bazı insanların fıstığa çok ciddi alerjisi olabilir. Toplam nüfusun yüzde birinin fıstık alerjisi var. Ölümle sonuçlanan alerji vakalarının büyük bölümü fıstıktan kaynaklanıyor.

KAHVE 
Kahve hem kokusuyla hem de tadıyla severek tüketilen içeceklerin başında geliyor.

Çoğu insan güne kahve içerek başlıyor ve vücuduna zindelik kattığına inanıyor. İçeceği elde edilen bu bitki, kalp krizine yol açmasının yanı sıra, uyuma zorluğu ve dişlerde sararmaya yol açıyor.

DONDURULMUŞ GIDA 
Bu tür gıdaların dondurulma işlemleri esnasında zararlı organizmaların üremesinden dolayı mide ve bağırsak hastalıkları meydana geliyor. Dondurulmuş gıdalar üzerinde çok fazla bakteri barındırıyor. Bu da vücut sağlığını olumsuz yönde etkiliyor.

ÇİĞ YUMURTA 


Yumurta çok güçlü bir protein kaynağı. Vücut sağlığınızı koruyabilmeniz için her sabah kahvaltıda bir adet haşlanmış yumurta tüketmeniz önerilir. Ancak yumurtayı mutlaka pişmiş olarak tüketmelisiniz. İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açıyor.

TON BALIĞI 
Dünyanın en çok tüketilen balıklarından olmasına rağmen çok fazla yenildiğinde sinir sistemine zarar vererek kalp hastalıkları riskini artırıyor.

HAMUR İŞİ 
Hamur işleri aşırı yağlı olduğu için organlara zarar verebiliyor. Toz haline getirilmiş, defalarca işlem görmüş, içinde çok fazla katkı maddesi bulunan hazır çorbalar kansere neden oluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap