SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sigara içenler buna bayılacak! Bu kür, ciğerleri tertemiz yapıyor

Sigara içenler buna bayılacak! Bu kür, ciğerleri tertemiz yapıyor

13 Temmuz 2023 Perşembe - 13:16




Son dönemde toplumda artan kötü alışkanlıklar ve hava kirliliği nedeniyle ciğerlerimiz kötü durumda. Peki akciğer nasıl temizlenir? Akciğer temizleme yöntemleri neler?





Sigara ve kirli havanın akciğer sağlığı üzerindeki etkilerini vücudunuzdan tamamen yok etmenin mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Vücuttaki kirli kanı temizleme görevini üstlenen akciğer; Sigara gibi zararlı alışkanlıklar, sağlıksız beslenme ve hava kirliliği nedeniyle yıpranır. Vücudu temizleyen bu organın da temizlenmesi gerekir. Peki akciğeri temizlemenin yolu nedir? Sağlıklı bir yaşam için 3 günde akciğerleri temizleyen karışımın etkilerine inanamayacaksınız. İşte akciğerleri 3 günde temizleyen ve yenileyen kür tarifi...

CİĞERLERİ TEMİZLEYEN KÜR NASIL YAPILIR?

Zamanla yıpranan akciğerlerin sağlıklı çalışması için temizlenmesi büyük önem taşımaktadır. Peki, vücudu temizleyen bu organ nasıl temizlenir? Cevap çok basit. Doğal malzemelerle evde kolayca hazırlayabileceğiniz bu kür ile akciğerleri 3 günde tüm zararlı dış etkenlerden kurtaracaksınız. 3 günde harikalara neden olan bu kür ile hem ciğerlerinizi temizleyecek hem de sigaranın etkilerini azaltacaksınız. Peki akciğerleri temizleyen bu kür nasıl yapılıyor? İşte muhteşem şifanın tarifi…

Akciğeri temizleyen kür için gerekli malzemeler:

Zerdeçal (Bakteri, kanser ve virüsleri yok eden vitaminler, omega 3 asitleri ve mineralleri barındırır.)
Soğan (Kanser, solunum sorunlarını ve kötü huylu tümörlerin tedavisinde kuvvetlidir.)
Zencefil (Akciğerlerde biriken mukusları yok eder.)


Az miktarda şekeri kaynattıktan sonra zencefili ve doğranmış soğanı ekleyin. Bu malzemeleri bir süre kaynatın. Kaynattıktan sonra, ısıyı azaltın ve zerdeçal ekleyin. Su miktarı yarıya düşene kadar kaynatın. Karışımı süzün ve sıvıyı bir şişeye veya kavanoza koyun. Soğumaya bırakın ve buzdolabına koyun. Bu kürü üç gün boyunca tüketin. İnanılmaz etkilerini göreceksiniz.

AKCİĞER NASIL TEMİZLENİR?

Akciğer vücuttaki kirli kanın temizlenmesinde büyük rol oynar. Kirli kanı temiz kana çeviren akciğer, vücudun solunumunu kontrol eden organdır. Akciğerler sorunluysa, nefes almamız sorunlu hale gelebilir. Bu da birçok organda hasara neden olur.

Akciğerlerin sağlıklı çalışması için temiz tutulması çok önemlidir. Akciğerleri temizlemek için uyulması ve uyulması gereken kurallar vardır. Akciğer temizliği için uygulanması gereken bu yöntemler sağlıklı yaşamın kilit noktasıdır. Bunlar uygulandığında, akciğerler normal işlevine dönerek nefes almayı kolaylaştırır. Rahat nefes almak için hayati bir organ görevi gören akciğerleri sağlıklı besinler tüketerek ve bazı zararlı alışkanlıklardan vazgeçerek temizlemek mümkündür. Akciğerler temizlenecekse sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan vazgeçilmelidir.


Akciğerleri temizlemek için sağlıklı beslenme çok önemlidir. Abur cubur tüketimini bırakmak, spor yapmak ve doğal besinlere yönelmek gerekiyor.

AKCİĞERİ TEMİZLEYEN YÖNTEMLER NELERDİR?

Sarımsak akciğeri temizleyen besinler arasında yer alır. Haftada iki defa yemeklerde sarımsak tüketmek, akciğer sağlığı için gereklidir.

Keçiboynuzu, akciğerlerde detoks etkisi yaptığı gibi temizleme görevi görüyor.
Zencefil ve tere akciğer dostu oldukları kadar daha rahat nefes için akciğerleri temizliyor.
Kereviz ve üzüm akciğerleri temizleyen diğer besinler içerisinde yer alıyorlar.
Bunun yanında sebze ve meyvelerin hemen tümü akciğerlerin temizlenmesinde yardımcı görev görebiliyorlar.
Akciğerleri temizlemek için salatalık, biber, doğal kaynatılabilir bitkiler tüketilebilir.

Akciğer temizleyen besinlerin yanında çeşitli yöntemlerle de akciğer organı daha temiz hale getirilebilir.
Düzenli ve sağlıklı olarak spor yapılırsa akciğerlerin temizlenmesi kolay hale getirilebilir.
Akciğerleri temizlemek için banyo yapmak önemlidir. Her gün rahatlatıcı banyo yapmak toksinleri dışarıya attığından, akciğerler daha rahat nefes alabiliyor.
Mümkün olabildiğince bol oksijen bulunan ortamlara haftada 1 kez olsa bile gitmek akciğerlerin temizlenmesine yardımcı olabilir. Bunun için doğa yürüyüşleri veya doğa kampları alternatif olarak kabul ediliyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap