SON DAKİKA



Haber > Sağlık > SGK'dan büyük müjde

SGK'dan büyük müjde

31 Aralık 2015 Perşembe - 17:14




Üniversite hastanelerinin SGK ile anlaşma yapabileceğine dair yürürlüğe konulan yönetmelik, hastalara devlet güvencesinde kısa sürede tedavi olabilme





2012 yılından itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kapsamında değerlendirilen sağlık harcamaları arasında diş tedavileri de yer almaya başladı. Ancak özel diş hastaneleri ve muayenehaneler bu anlaşmadan yararlanamazken üniversite hastanelerine SGK güvencesiyle hastalara hizmet sunma imkanı verildi. Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlıklarını yapan diş hekimlerine teorik bilginin yanı sıra vaka çözümlemelerine olanak sağlayan bu imkanla hastaların ileri tarihli sıra beklemelerine ek çözüm getirilmiş oldu.Böylece, basit diş tedavilerinde dahi aylarca sıra beklenilmesi gerekirken, ortodonti tedavilerinde sıraya girmeksizin SGK güvencesiyle tedavi olunabiliyor. Bir diğer ifadeyle üniversite hastanelerinin SGK ile anlaşma yapabileceğine dair yürürlüğe konulan yönetmelik, hastalara devlet güvencesinde kısa sürede tedavi olabilme imkanı sunuyor. Ve böylece kamu hastanelerinin yoğunluğu vakıf üniversitelerine bağlı hastanelere kaydırılarak daha iyi hizmet sunulması amaçlanıyor. 6 ayda bir ağız yapısının değişiklik gösterdiği varsayıldığında tedaviler için uzun süre beklemek tedavi aşamalarını zorlaştırdığı gibi hastanın da daha stresli süreçler yaşamasına neden oluyor.

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap