SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Serinlerken felç olmayın

Serinlerken felç olmayın

29 Temmuz 2015 Çarşamba - 10:25




Aşırı sıcaklarda serinlemek için ev, işyeri ve araçta kullanılan klimalar yüz bölgesindeki sinirleri olumsuz etkileyerek yüz felcine neden olabiliyor.





Op. Dr. Murat Koç, yüz felcinden korunmak için klimaların doğru kullanımının önemi hakkında bilgi verdi. Koç, "Yüz felci, kulak arkasındaki kemiğin içinden geçen yüz sinirinin çevresindeki ödem veya enflamasyonun yol açtığı bir sağlık sorunudur. Yaz aylarında serinlemek için tercih edilen klimaların yanlış kullanımı, yüz felci riskini tetikleyen en önemli nedendir. Genellikle kulak arkasında ağrı ve uğultu ile ortaya çıkabilen hastalık, yüzdeki kasların hareket kabiliyetini yok edebilmektedir. Kadın ve erkekler, her yaş grubunda yüz felci riski taşımaktadır. Yüz felci her hastada farklı belirtiler ile ortaya çıkabilir. Hastalığın hafif seyirli olduğu durumlarda kişinin mimik ve kaslarında hareketsizlik görülebilir. Çoğunlukla karşılaşılan tablo, yüz felcinin oluştuğu tarafta hastanın gözünü kapatamaması ve dudağının sağlam olan kısma kaymasıdır. Dildeki tat alma duygusu da yüz felcinin olduğu kısımda kaybolmaktadır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap