SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sağlık Bakanlığı tüm kamu kurumlarına yazı yolladı!

Sağlık Bakanlığı tüm kamu kurumlarına yazı yolladı!

29 Şubat 2020 Cumartesi - 09:53




Sağlık Bakanlığı, koronavirüs tehdidine karşı Cumhurbaşkanlığı başta olmak üzere tüm kamuyu ve bürokrasiyi bilgilendiren yazı gönderdi.





Sağlık Bakanlığı tüm kamu kurumlarına koronavirüs  yazısı yolladı. Sağlık Bakan Yardımcı Emine Alp Meşe imzasıyla gönderilen yazıda, kurum ve kuruluşlardan, kendilerine bağlı çocuk kulübü, kreş, gündüz bakımevi, rehabilitasyon merkezi, sosyal hizmet merkezi, huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezi, kadın konukevi ve diğer yatılı sosyal hizmet merkezinde kalanlar arasında ateş, öksürük, solunum sıkıntısı, hızlı nefes alıp-verme, göğüs ağrısı gibi şikayetlerden herhangi biri bulunanlardan, son 14 gün içinde Çin öyküsü ya da sağlık kurumlarınca doğrulanmış 2019-nCoV enfeksiyonu vakası ile teması olanların 112’ye bildirmeleri istendi. Koronavirüse karşı uyarıların yer aldığı afiş ve broşürlerin görünebilir yerlere asılması da talep edilen yazıda alınacak önlemlere ilişkin şu bilgiler verildi:
 
“Şikâyeti olanlar diğer kişilerden ivedilikle ayrılıp tıbbi-cerrahi maske takması sağlanmalı. Şikayeti olan kişi ile aynı sınıfı, odayı, yatakhaneyi paylaşanlara, şikayeti olan kişinin değerlendirmesi tamamlanana kadar tıbbi-cerrahi maske takması sağlanmalı. Şikayeti olan kişinin solunum yolu veya vücut çıkartıları (salya, balgam, kusmuk) ile belirli bir şekilde kirlenmiş bir yüzey var ise burası sulandırılmış çamaşır suyuyla temizlenmeli.”
 
Afişleri asın
 
Bakanlık yazısında, bahsi geçen koruma ve kontrol önlemlerinin yerine getirilmesi, Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde (https://hsgm.saglik.gov.tr/tr/bulasici-hastaliklar/2019n-cov.html) yer alan afiş ve broşürlerin kurumlarda dağıtılması ve görünebilir yerlere asılmasının sağlanması istendi. Yazıda, tüm personelin konu hakkında bilgilendirilmesi gerektiği de vurgulandı. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap