SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Cep telefonunu streç filmle sarın!

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi uyardı: Cep telefonunu streç filmle sarın!

08 Nisan 2020 Çarşamba - 10:08




Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs pandemisi nedeniyle dışarı çıkanlar, cep telefonlarını dezenfekte etmek zorundalar. Cep telefonları virüsü aktif olarak taşıyan en büyük tehlikedir. Telefonu streç filmle kaplama önerisi de Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü'den geldi.





Cep telefonunun virüs taşıma tehlikesi olduğuna dikkat çeken Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü şunları söyledi:

"Evden çıkmak mecburiyetinde olanlardansanız cep telefonunuzu evden çıkmadan streç filmle sarın. Eve gelir gelmez de streç filmi hemen çıkarıp çöpe atın. Cep telefonundan virüs kapmayın."

PARMAK HAREKETİ SAĞLAYAN KAPLAMAYI BOZMAMAK İÇİN

Türkiye gazetesinin haberine göre akıllı cihazlarda parmakların hareketini sağlayan kaplamanın izopropil alkolden zarar gördüğünü söyleyen Yamout "Etanol ve peroksit yağ itici kaplamaya zarar verebilir. Bunlar direkt döküldüğünde kamera ve hoparlöre de zarar verir. Bunun yerine doğrudan dökmek yerine bir parça pamuk ya da peçeteye bu ürünlerden dökerek silmeli. Tablet, akıllı saat, diz üstü bilgisayar, kulaklık gibi ürünler için de aynı prosedür uygulanmalı" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap