SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sağlık Bakanı uyardı: Fiyatlar güncellenecek

Sağlık Bakanı uyardı: Fiyatlar güncellenecek

07 Kasım 2019 Perşembe - 15:25




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, katıldığı bir etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Uygulama  Tebliği'nde (SUT) değişiklik yapılacağını, üç bakanlığın yapacağı çalışma  sonrasında SUT fiyatlarının güncelleneceğini bildirdi.

HEDEF TÜM TÜRKİYE'NİN ULAŞMASINI SAĞLAMAK Bakan Koca, bir otelde Özel Hastaneler Platformu tarafından düzenlenen  8. Sağlık Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, sağlık politikalarını belirlerken her  kurumun kendi sorumluluğunun bilincinde olarak kendisine verilen görevi en iyi  şekliyle yerine getirme çabasında olduğunu kaydetti. Bakanlık olarak tüm vatandaşların özel, kamu ayrımı yapılmaksızın  mevcut tüm sağlık hizmetlerine, eski, yeni ayrımı gözetmeksizin gerekli tüm  ilaçlara hizmetin gerektirdiği tüm teknolojilere ulaşmasını istediklerini ifade eden Koca, "Hedefimiz, tüm toplum olarak sağlıklı hayat tarzının benimsendiği,  herkesin sağlık hakkının korunduğu, ihtiyaç halindeki herkesin vaktinde ve kaliteli sağlık hizmetine kolayca erişebildiği bir Türkiye'ye sahip olmaktır."  dedi.

  
"KÜÇÜK BİR AKSAMA CAN KAYBINA SEBEP OLABİLİR"
 
Sağlık alanının çok uzun vadeli etkileri olabilecek eylemlerle dolu olduğu gibi saniyeler içinde çözülmesi gereken olayları da içinde barındırdığına  dikkati çeken Koca, "Küçük bir aksama cana mal olabilmekte, basit görünen bir  ihmal toplumsal faciaya yol açabilmektedir. Bu açıdan kamu sorumluluğu taşıyan  yöneticilerimizin sağlık alanında daha korumacı, daha düzenleyici ve daha hassas  olması yadırganmamalıdır." diye konuştu.
 
"KADRO AKTARIMI YAPILABİLİR"  
 
Özel hastaneler yönetmeliğindeki değişiklikle birlikte sektörün  sıkıntı duyduğu bazı konulara çözümler getirilmeye çalışıldığının altını çizen  Koca, yönetmelikle özel hastanelere aynı bölgede olmak şartıyla Bakanlık iznine  tabi olmadan ihtiyaç duydukları branşlarda birbirleri arasında kadro aktarımı yapma ve özel hastanelerin aynı ilde başka bir özel hastane ile birleşmesine imkanın tanındığını hatırlattı.
 
"HİZMET VERME İMKANI SAĞLAMIŞ OLDU"
 
Bakan Koca, sağlık hizmeti sunucularının basamaklandırılmasının da  yeni bir anlayışla ele alındığına dikkati çekerek, "Hastane binasının aidiyetine göre yapılan basamaklandırma yerine,  hastanenin hizmet kapasitesi ve niteliğini esas alan bir basamaklandırma  tanımladık. Sadece kamu hastaneleri için geçerli olan, 4'üncü basamak  diyebileceğimiz 3A tanımlamasını yaptık. Kapasite, branş çeşitliliği, yoğun bakım  kapasitesi, özellikli hizmetler verebilme özelliklerine göre özel hastanelere de  üçüncü basamak hastane olarak hizmet verme imkanı sağlanmış oldu." ifadelerini kullandı.
 
"SUT FİYATLARI GÜNCELLENECEK"    
 
Bakan Koca, sağlık hizmet sunucularının uzun süredir beklediği SUT  fiyatlarının güncellenmesi üzerinde de çalıştıklarını anlatarak, şunları  kaydetti: Özel, kamu bütün sağlık hizmet sunucularının SUT fiyatlarının  güncellenmesi beklentisinde olduğunu biliyoruz. Hep birlikte hareket ederek SUT  fiyatlarının belli bir katsayıya bağlanarak güncel tutulması gerektiği  kanaatindeyim. Bu konuda Sağlık Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve  Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak bir gayret içindeyiz.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap