SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Sağlık Bakanı Koca'dan corona virüsü açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan corona virüsü açıklaması

26 Şubat 2020 Çarşamba - 10:20




Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip corona virüsü salgını ve tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. Koca, "Virüsün görüldüğü iki kentteki vatandaşlarımızı getirdik. İranlı kimseyi almıyoruz bu süreçte" dedi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda, yeni tip corona virüsü salgını ve tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor.

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Dün için bahsettiğimiz uçağın gelişi Ankara'ya planlanmamıştı normalde İstanbul seferiydi. Çin'de enfeksiyonun kaynağı Wuhan kentiydi. İran'da ise Kum ve Meşed bölgesi. Bu süreçte Türkiye'ye getirilmemesi gelmemeleri özel bir yaklaşımla Wuhan'dan getirdiğimiz yolcularımız gibi getirme noktasında yaklaşımımız oldu. İranlı hiç kimseyi almıyoruz bu süreçte. Şu an Çin'den Wuhan dışından gelebilecek olanlarla ilgili 14 günlük gözlem uyguluyoruz.

Sınırda da gelenler olduğunda biz cuma gününden itibaren Kum ve Meşed geçmişi olanları özel karantinaya aldık. 23 kişi alınmış oldu 28 kişiye de geri çevirdik sınırlarımızdan almadık. İranlılar için söylüyorum. Uçağı niye Ankara'ya çevirdik? Hastanemizin hazır olması. İstanbul'da da hazırlıklarımız tamamdı. Daha önce de personelimizin deneyiminin varlığı Ankara'yı daha uygun gördük.

Bu salgın dün itibariyle Çin dışında 33 ülkede görüldü. Artıl hızı düştü. 400-500'lere düştü. Dünyada 81 bin 7 şu an enfekte vakamız var. Dün itibariyle Brezilya ve İsviçre ilave oldu. Şu ana kadar Türkiye'de herhangi bir  corona virüs enfeksiyonuna vakasına rastlanmadı. Bu rastlanmayacağı anlamına gelmez. Yeni kaynaklar İran ve benzeri ülkeler.''




Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap