SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Rusya'dan tek dozluk yeni aşı: Fiyatı belli oldu

Rusya'dan tek dozluk yeni aşı: Fiyatı belli oldu

06 Mayıs 2021 Perşembe - 17:18




Rusya, koronavirüse karşı geliştirdiği tek dozluk aşıyı da tescilledi. 10 dolara satılacak "Sputnik Light" isimli aşı, yüzde 79.4'lük koruma oranına sahip.





Rusya'da halihazırda Gamaleya Enstitüsü'nün geliştirdiği "Sputnik V", Vektör Enstitüsü tarafından geliştirilen "EpiVacCorona" ve Chumakov Araştırma Merkezi tarafından geliştirilen "CoviVac" aşısı tescillenerek kullanılmaya başlandı. "Sputnik V" aşısını yurt dışında da satan Rusya yeni bir aşı müjdesi verdi.

KORUMA ORANI YÜZDE 79.4

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF), yine Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen tek dozluk "Sputnik Light" aşısına onay verdiklerini duyurdu. RDIF'ten yapılan açıklamada, "Tek dozluk Sputnik Light aşısı, enjeksiyon uygulandıktan 28 gün sonra yüzde 79.4 koruma sağlıyor" ifadeleri kullanıldı.

FİYATI 10 DOLARI GEÇMEYECEK

Aşı, 5 Aralık 2020 ile 15 Nisan 2021 tarihleri arasında 7 bin kişi üzerinde denendi. Söz konusu çalışmalar Rusya, BAE, Gana başta olmak üzere birden fazla ülkede yürütüldü. Özellikle hızlı tedarik sorununu çözmesi hedeflenen aşının tek dozunun 10 dolar altında bir fiyata satılması bekleniyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap