SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Pfizer'in aşısı acil kullanım onayına sunuldu

Pfizer'in aşısı acil kullanım onayına sunuldu

21 Kasım 2020 Cumartesi - 09:26




Amerikan ilaç devi Pfizer ile Alman ortağı BioNTech'in geliştirdiği aşı onaya sunuldu. FDA'dan onay gelirse aşının uygulanmasına gelecek ay başlayacak. Böylece küresel saygını sona erdirecek sürecin de ilk adımı atılacak. Aşının üç hafta arayla iki doz halinde uygulanması gerekiyor.





Pfizer, Amerikan Gıda ve İlaç Ajansı FDA'ya, COVID-ip aşısının acil kullanımına izin verilmesi için başvuru yapıldığını duyurdu.

FDA'dan onay gelirse aşının uygulanmasına gelecek ay başlayacak. Böylece küresel saygını sona erdirecek sürecin de ilk adımı atılacak.

Pfizer ve BioNTech, aşının yüzde 95 oranında etkin olduğunu ilan etmişti. FDA, son test aşaması tamamen bitmemiş ilaç ya da aşılara "acil durum kullanımı onayı" veriyor.

Ajans, acil durum kullanımına yeşil ışık yaksa da aşıyı ya da ilacı nihai onay için izlemeye devam ediyor.

Pfizer, Avrupa ve İngiltere'de onay için başvuruda bulunmuştu. FDA'dan onay çıkarsa Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk aşının, Aralık başında vurulması bekleniyor.


Trump yönetimi'nin "ışık hızı" adını verdiği virüse karşı operasyonun başındaki General Gustave Perna, onay çıkması halinde aşının hızla dağıtılacağına dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 25 milyon aşı Aralık ayında kullanıma sunulacak.

Aşının üç hafta arayla iki doz halinde uygulanması gerekiyor.

Bir başka Amerikan ilaç firması Moderna'nın aşısının da birkaç hafta içinde FDA onayına sunulması bekleniyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap