SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Parkinsona çare bulundu!

Parkinsona çare bulundu!

13 Haziran 2015 Cumartesi - 11:58




Bilim adamları Parkinson hastalığının nedenini tespit ederek tedaviye yönelik önemli gelişmelere imza attı. Yapılan araştırmada, hastalığın beyindeki





Fareler üzerinde yapılan araştırma, vücutta doğal halde bulunan alfa-sinüklein adlı proteinin kalın yassı makarnaya benzer şekilde toplanmasının ve anormal kümeler oluşturmasının Parkinson'a yol açtığını gösterdi. Bu proteinin çubuk makarnaya benzer şekilde topaklanmasının ise Parkinson'a benzer belirtiler gösteren ancak daha nadir rastlanan multisistem atrofi hastalığına neden olduğu ortaya çıktı.

TEŞHİS KONULABİLECEK

Yıllar alan bu süreçte oluşan kümelerin hücrelerin işleyişini bozduğunu ve bazı sinir hastalıklarına yol açtığını belirten bilim adamları, bu keşifle 45 yaşından itibaren teşhis koyulmasını sağlayabilen bir kan testinin 5-10 yıl içinde geliştirebileceğini vurguladı. Sonuçların Alzheimer hastalığının tedavisine de ışık tuttuğunu belirten bilim adamı, daha önceki araştırmalarda da alfa-sinüklein proteinin bu hastalıkla bağlantısının bulunduğuna işaret etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap