SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Pandemi motosiklet satışlarını artırdı

Pandemi motosiklet satışlarını artırdı

08 Şubat 2022 Salı - 11:35




Pandemiyle birlikte insanların hızlı, güvenli ve ekonomik ulaşıma yönelme eğilimleri ve paket servis kullanımına olan ihtiyaç motosiklet kullanımını yaygınlaştırdı. TÜİK verilerine göre aralık 2021 itibarıyla trafikte 3,7 milyon adet motosiklet yer alırken, yılın ilk 12 ayında motosiklet satışları yüzde 22,78 artışla 255 bin 961 adet ile kapandı.





Pandeminin yarattığı etkiyle birlikte yeni ulaşım araçlarının arayışına yönelenlerin ilk tercihlerinden biri motosikletler oldu. 2002 yılında 1 milyondan fazla motosiklet yollardayken TÜİK’in (Türkiye İstatistik Kurumu) Aralık 2021 verilerine göre bu rakam son 20 yılda yaklaşık 4 kat arttı ve 3 milyon 744 bin 409 adede ulaştı. Açıklanan rakamlar Türkiye’de 2021’in tamamında 255 bin 961 adet motosiklet satışı gerçekleştiğine işaret ederken, aynı süreçte Hindistan merkezli faaliyet gösteren Bajaj, fiyat-performans bazında spor segmentinde iddiasını sürdürdü. Geçtiğimiz yıl Türkiye’deki satışlarını ikiye katlayan Bajaj, spor segmentinde yüzde 32,3’lük pazar payıyla sektörde lider oldu.

“MOTOSİKLET GÜVENLİ, SAĞLIKLI VE ÖZGÜRLÜĞE ALAN AÇAN BİR ULAŞIM ARACI”

Motosikletin yanı sıra Atv, Scooter ve elektrikli motosiklet gibi geniş ürün çeşitliliğine sahip Kuralkan Motosikleti Araçlar Türkiye Pazarlama Müdürü Ekrem Ata, motosiklet sektörünün pandemi döneminde daha önce hiç tanımadığı, beklenti ve ihtiyaçlarına hâkim olmadığı yeni bir hedef kitleyle tanıştığını belirterek, “İnsanların bulaş riskini bertaraf etmek amacıyla bireysel ulaşıma yöneldiği bu dönemde, motosikletin ne kadar güvenli, sağlıklı ve bireysel anlamda özgürlük alanı yaratan bir ulaşım aracı olduğu daha iyi anlaşıldı. Özellikle ticari anlamda paket servislere olan ihtiyacın da katlanarak artmasıyla birlikte 2020’de yüzde 34,81 büyüme kaydeden sektör, bu oranı 2021’de yüzde 22,78’e ulaştırarak kapattı” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap