SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Oxford’un aşısı koronavirüse karşı en az bir yıl koruyacak

Oxford’un aşısı koronavirüse karşı en az bir yıl koruyacak

17 Haziran 2020 Çarşamba - 18:17




İngiltere’deki aşı çalışmalarının merkezinde yer alan Oxford Üniversitesi'nin ürettiği aşıların dağıtımını yapacak olan ilaç şirketi, aşının koronavirüse karşı en az 1 yıl koruma sağlayacağını duyurdu.





İngiliz ilaç şirketi AstraZeneca’nın CEO’su Pascal Soriot, Oxford Üniversitesi’nin yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı geliştirdiği aşının Covid-19’a karşı en bir yıl koruma sağlayacağını söyledi.İngiltere’deki aşı çalışmalarının merkezinde bulunan Oxford Üniversitesi, nisan ayında insan deneylerine başladı. Şu an üçüncü aşama klinik deneylerinde bulunan çalışmada 10 bin katılımcı bulunuyor.

MİLYONLARCA DOZ DAĞITILACAK

Oxford Ünviersitesi tarafından aşı denemelerinin Ağustos’ta tamamlanacağı öngörülüyor. Bu kapsamda üniversiteyle anlaşma yapan AstraZeneca milyonlarca doz aşının küresel çapta dağıtımını yapacak. Cambridge merkezli firma, Cumartesi günü 400 milyon doz aşının Almanya, Fransa ve Hollanda’ya dağıtımı için anlaştı. Öte yandan, aşının ilk 100 milyon dozunun öncelikle olarak üretici İngiltere’de, 400 milyon dozunun ise ABD’de dağıtımı geçen ay kararlaştırılmıştı.AstraZeneca CEO’su Soriot, Belçika’da faaliyet gösteren radyo istasyonu Bel RTL’ye bugün konuya ilişkin bir açıklama yaptı.

"EKİM AYINDA DAĞITACAĞIZ"

Soriot; “Aşının en bir yıl boyunca koruma sağlayacağını umut ediyoruz. Eğer her şey yolunda giderse, klinik deneyler ağustosun sonu ya da eylül başında sona erecek. Üretimi bunu paralel olarak gerçekleştireceğiz. Ekim ayı itibariyle dağıtıma hazır olacağız” ifadelerini kullandı.

Dünya Sağlık Örgütü daha önce yaptığı açıklamada küresel çapta 130 aşı çalışmasını yapıldığını ve bunlardan 5’inin Çin’de olmak üzere 8’inin insan deneylerine geçtiğini açıklamıştı.Öte yandan, dünya genelinde şu anda corona virüs vakalarının sayısı 8 milyon 300 bine yaklaşırken, Covid-19 nedeniyle 440 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap