SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Mevsim değişikliklerinde göz hastalıklarına dikkat

Mevsim değişikliklerinde göz hastalıklarına dikkat

19 Haziran 2016 Pazar - 12:32




Uzmanlar, mevsimsel değişikliklere göre artış gösteren göz hastalıkları için günde 4-5 kez soğuk su terapisi öneriyor.





Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Müfit Tarakçı, mevsimsel nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan göz iltihaplanmalarına (konjonktivit) karşı alınması gereken önlemlerden birinin kişisel tedbirler olduğunu söyledi.

Özel Konya Hospital Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Müfit Tarakçı, ilkbaharın başlaması, havaların ve iklimlerin değişmesi, polenlerin artması, yaz ve sonbahar mevsimlerinde tozların artmasının hastaların gözlerinde alerjik konjonktivit denilen, yanma, kaşınma, sulanma, kızarma, göz kapaklarında şişme ve benzeri şikayetlerin oluşmasına neden olduğunu ifade etti.

"Şikayetin şiddeti havaya göre değişiklik gösterir"

Ortamın havasına bağlı bir çok insanda irritasyona bağlı gözde alerjik şikayetler meydana gelebilir” ifadelerini kullandı.

Hastanın polikliniğe "benim gözüm kaşınıyor" şikayetiyle başvuruyorsa onun konjonktivit şikayetinin alerjik konjonktivit olabileceğini kaydeden Tarakçı, enfeksiyon ajanlarında meydana gelen konjonktivitte, göz kapaklarında çapaklanma ve sabah hasta kalktığı zaman göz kapağında yapışma gibi şikayetler meydana geldiğini söyledi.


Dr. Tarakçı, alerjik şikayetlerin daha çok kaşınmayla başlayan beraberinde yanma sulanma kaşınma kızarma göz kapağında ödem şişme şikayetleri meydana getirdiği gibi zamanla ağır formlarında korneada etkilenme ve beraberine görme problemi de ortaya çıkardığını aktardı.

Günde 4-5 kez soğuk su terapisi öneriliyor

Alerjinin temel nedeninin dışarıdan gelen alerjen partikülleri, kimyasal partiküllerin gözde birikeler gözdeki alerjik reaksiyonları arttırması olduğunu anlatan Dr. Tarakçı, bu tür durumlarda yapılması gereken en önemli faktörlerden bir tanesinin kişisel tedbirler olduğuna dikkat çekti. Tarakçı, “Kişisel tedbirlerden kasıt mümkün olduğu kadar şikayetlerin yoğun olduğu dönemde, günde 4-5 defa bol suyla, soğuk suyla gözlerin yıkanması, mümkün olduğu kadar dışarıda giyilen kıyafetlerin eve gelindiği zaman hastanın üzerinden çıkartılıp duş alması sağlanması ve temiz kıyafetler giymesi sağlanması evin mümkün olduğu kadar havalandırılması, ortamdaki havanın temizlenmesi bunlar alabileceğimiz kişisel tedbirlerdir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap