SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Kovid-19'a karşı çip geliştirildi! Derinin altına yerleştiriliyor

Kovid-19'a karşı çip geliştirildi! Derinin altına yerleştiriliyor

12 Nisan 2021 Pazartesi - 11:16




Pentagon çatısı altında bilimsel çalışmalar yapan DARPA'da görevli bilim insanları Kovid-19'a karşı mikroçip geliştirdi. Derinin altına yerleştirilen çip erken uyarı sistemi gibi çalışıyor.





Koronavirüs gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olamaya devam ederken, her gün salgına karşı yeni çalışmalar yayınlanıyor.

Virüse karşı çözüm bulabilmek adına adım atan kurumlar arasında ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) da yer alıyor.

ABD ordusunun araştırma geliştirme (Ar-ge) merkezi olarak kabul edilen DARPA’nın (Savunma Ar-ge Projeleri Dairesi) salgına karşı geliştirdiği yeni cihaz görücüye çıktı.

ABD'li CBS kanalında yayınlanan 60 Minutes programı DARPA'nın geliştirdiği ve 'Kovid çipi' olarak anılan mikroçipi görüntüledi.

ERKEN UYARI SİSTEMİ


Söz konusu mikroçip derinin altına yerleştiriliyor ve vücuda koronavirüs girdiği zaman semptomlar ortaya çıkmadan virüse saptıyor.

Başka bir deyişle insanların bedenlerinde taşıyacağı bu mikroçip erken uyarı sistemi gibi çalışıyor.

Ülke basınında yer alan haberlere göre, DARPA bu projeye USS Theodore Roosevelt uçak gemisinin neredeyse tüm personelinde KOvid-19 saptanmasndan sonra başladı.

KOVİD-19'U TEMİZLEYEN FİLTRE GELİŞTİRDİLER

Aynı haberlere göre, DARPA ayrıca, kişi diyalize bağlandığında Kovid-19 virüsünü kandan çıkarabilen bir filtre de geliştirdi.


DARPA'DA görev alan bilim insanlarının bu çalışma kapsamında İspanyol Gribi'ne karşı antikor üretmeyi de başardığı açıklandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap