SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Koronada hep kötü haberleri duymaktan sıkılanlar dikkat

Koronada hep kötü haberleri duymaktan sıkılanlar dikkat

26 Kasım 2020 Perşembe - 13:23




Yeni tip korona virüste vakalar artış hızına geçerken, virüsün mutasyona uğrayıp daha da bulaşıcı hale geldiği iddiaları gündemdeydi. Ancak, Londra Üniversitesi Akademisi'nden bir grup genetik bilimcinin yürüttüğü araştırmaya göre, Covid-19'un daha bulaşıcı olmasına neden olan bir mutasyonu barındığına dair kanıt elde edilmediği bildirildi.





 "Nature Communications" dergisinden yayınlanan araştırmada, yeni tip korona virüsün mutasyona uğrayıp daha bulaşıcı olmasına bulguya rastlanmadığı belirtildi.

40 BİNDEN FAZLA KİŞİ İNCELENDİ

Covid-19'un, yıl başından beri genomunun takibinden bu yana sadece ılımlı genetik çeşitlilik elde edildiğini ortaya koyan araştırmada, 99 ülkeden 40 binden fazla kişiden alınan küresel virüs genom veri kümesi incelendi.

Londra Üniversitesi Akademisi'nden bir grup genetik bilimcinin yürüttüğü araştırmanın ayrıntılarına göre, bilim insanları, 12 bin 706 eşsiz genom mutasyonu tespit ederken, en az üç durumda bağımsız ortaya çıkan 185 özel mutasyona odaklandı.

MUTASYONA RASTLANMADI


Virüsün evrim ağacı modelini çıkaran uzmanlar, tekrarlayan 185 mutasyonun herhangi birine, yakından bağlantılı diğer virüs varyasyonlarıyla kıyaslandığında çok rastlanıp rastlanmadığını inceledi ve herhangi bir mutasyonun daha bulaşıcı olduğuna dair bir bulguya rastlamadı.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap