SON DAKİKA



Haber > Sağlık > Korona virüs böyle de bulaşıyor: Uzmanlar resmen açıkladı

Korona virüs böyle de bulaşıyor: Uzmanlar resmen açıkladı

19 Eylül 2020 Cumartesi - 16:07




ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi, korona virüs ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yayınladı. Merkez tarafından yayınlanan açıklamada, korona virüs hastası ile yüz yüze gelen herkese test yapılması gerektiği belirtildi.





Live Science'den Yasemin Saplakoglu'nun haberine göre korona virüs salgınında hasta sayılarının yeniden yükselişe geçmesinin ardından bilim dünyasında da salgını önlemek için çeşitli yöntemler yeniden tartışmaya açıldı.
Daha önce, korona virüs hastalarının sadece temas ettiği kişilere test yapılması önerilirken, bilim dünyasından konu hakkında bir başka çıkış geldi.
Buna göre, Amerika Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi, korona virüs salgının önüne geçmek için, hasta ile yüz yüze temas kurmuş kişilerin de test yaptırması gerektiğini duyurdu.
Kontrol ve Korunma Merkezi, eski sisteme neden geri dönülmesi gerektiğini de açıkladı. Kontrol merkezi tarafından yapılan açıklamada, “İnsanlar, korona virüsü hiçbir belirti göstermeden de bulaştırabilirler. Korona virüs hastası ile biri ile en fazla 15 dakika aynı ortamda bulunduysanız ve 1,8 metreden yakınında bulunduysanız, teste ihtiyacınız var” ifadeleri kullanıldı.

 

Uzmanlar, korona virüs hastası ile 15 dakika, 1,8 metre mesafeden daha az şekilde yüz yüze gelen kişilerin muhakkak test yaptırması gerektiğini söylüyor.
Kaynak: Live Science
 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap